Gå til hovedinnhold

Møt IT-rådgiveren

Pål Andre Ropstad har en bachelor i økonomi- og it-ledelse fra BI og en master i informasjonssystemer fra UiA. Deretter bar det rett i arbeid i Kristiansand kommune hvor han har jobbet i noe over tre år. – Ja, jeg var heldig og fikk jobb med det samme jeg hadde fullført studiene, sier han.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

IT-rådgiver Pål Andre Ropstad Foto: Svein Tybakken– Jeg har driftsansvar for en rekke IT-systemer. Disse overvåker jeg og følger med på. I avdelingen er vi delt inn i forskjellige team, og jeg koordinerer ett av disse. Det er en veldig spennende og utfordrende jobb, og nesten alltid har vi noen nye prosjekter på gang.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– Akkurat nå har jeg vært involvert i et prosjekt hvor nyansatte i kommunen får tilgang og passord automatisk tilsendt til sin egen digitale postkasse. Dette kom nettopp på plass. Ellers er det såkalte «sky-tjenester» vi er opptatt av, og kommer til å være opptatt av en tid fremover. Skal dette installeres lokale, eller skal vi kjøpe tjenesten av andre? – sånne spørsmål, sier Ropstad.

Hvorfor søkte du jobben i Kristiansand kommune?

– Vel, det var jo veldig relevant jobb for meg i forhold til utdannelsen min. Og det å få jobb i en større kommune som Kristiansand er jo ekstra spennende. Her er jo også ett av de største IKT-miljøene på hele Sørlandet, sier han.

Hva gjør jobben meningsfull?

– Her har jeg stort ansvar og stor frihet. Arbeidet er variert og spennende. Jeg treffer mange mennesker samtidig som jeg jobber med systemer – det er en utrolig interessant arbeidshverdag her! Jeg trives veldig godt i dette arbeidsmiljøet. Det er en god blanding på alder – og til dels også på kjønn, og det er bra, slår Ropstad fast.

Hva er det beste med å jobbe her?

– Det er alltid noe nytt i denne bransjen, både å forholde seg til og være med å skape. Innen dette feltet er det jo en kontinuerlig utvikling, og dette er med på å holde interessen oppe. Jeg ønsker å bidra til en enklere arbeidshverdag for de ansatte, se på hvordan digitale løsninger kan forenkle dagens arbeidsoppgaver. Dette er noe av det jeg synes er aller mest spennende og givende i min arbeidshverdag, avslutter Pål Andre Ropstad

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 01.12.2016 13:18
Sist endret: 01.12.2016 13:23

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?