Ungdomsmedvirkning i nye Kristiansand

Onsdag 16. januar møttes ungdomsrådene i de tre kommunene til workshop for å starte prosessen med å utvikle en modell for barn og unges medvirkning i ny kommune.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Hvordan skal det nye ungdomsrådet se ut?

Foran engasjerte representanter fra de tre ungdomsrådene introduserte Nicolai Østeby fra Kristiansand Ungdomsutvalg (KUU) problemstillingen de tre ungdomsrådene nå står overfor: Hvordan skal det nye ungdomsrådet se ut? 

- Med nytt konstituert bystyre skal også ungdomsrådene konstitueres, men hvordan skal vi organiseres? Spør Østby. Han legger frem ulike alternative modeller ungdomsrådene kan vurdere. Hensikten med dagens møte er å diskutere den nye organiseringen for det nye ungdomsrådet.

Videre legger Østby til: - Vi har to utfordringer. Synlighet og reell påvirkningskraft. Vi må være synlige for ungdommene, sørge for at vi har noe å si og at de voksne hører på oss. 

Nicolay Østeby (foto: Marthe Syvertsen)

 

Engasjerte møteledere med tydelige forventninger 

Workshopens møteledere, Marthe Lynne, Siri Heimdal Knudsen og Joel Nziza delte sine forventninger til dagens arbeidsøkt. 

- Jeg håper vi får gode ideer på banen, og at vi får mer reflekterte og mangfoldige perspektiver på hva ungdommen mener sier Marthe Lynne.

Siri Heimdal Knudsen legger til:  - Ja, det er viktig at vi får alle til å dele ideene sine. 

- Jeg foventer at vi får fremmet mange av tankene ungdomsrådene har. Det er viktig at alle stemmer blir hørt og at vi kommer sammen om en felles løsning sier Joel Nziza

Fra venstre: Joel Nziza, Marthe Lynne og Siri Heimdal Knudsen (foto: Marthe Syvertsen)

Forfatter: Marthe Syvertsen
Publisert: 23.01.2019 14:32