Inspirerende kultursamling i Søgne

Torsdag 7. juni hadde det administrative prosjektet kultur, frivillighet og innbyggerdialog invitert et knippe representanter fra kultursektoren i Søgne, Songdalen og Kristiansand til en hyggelig og uformell fellessamling på Søgne Gamle Prestegård.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Det ble servert god lunsj i eplehagen, og deltakerne fikk mulighet til å bli kjent på tvers av kommunene. Det var strålende sol og sommerlige temperaturer på den historiske gården, noe som dannet en vakker og idyllisk ramme rundt arrangementet. Rundt 45 personer deltok på samlingen, som blant annet inkluderte tapaslunsj i den vakre eplehagen, informasjon om prosjektet og guidet tur til to lokale attraksjoner; Søgne gamle kirke og ubåten Biber fra andre verdenskrig som ligger i en fjellhule ved gården.

Informerte om programmet

Under informasjonsdelen presenterte programrådgiver Kjell Sverre Langenes fra nye Kristiansand programstyret, og gjennomgikk rapporteringslinjene og fremdriften i programmet. – Ragnar Evensen er prosjekteier for Kultur, frivillighet og innbyggerdialog frem til det blir ansatt ny direktør. Selv skal jeg hjelpe til med å holde prosjektet i loopen mot programstyret og den nye toppledergruppa, forklarte Kjell Sverre. Utover høsten blir det fokus på å få på plass neste nivå i organisasjonen.

Prosjektleder Iren Moløkken.Prosjektleder Iren Moløkken informerte om delprosjektene i prosjektet og veien videre. ­– To av delprosjektene er allerede startet opp, mens resten står for tur etter sommeren. Hun understreket at det blir viktig med god kommunikasjon mellom delprosjektene underveis i prosessen. Mer informasjon om de enkelte delprosjektene kommer fortløpende på nettsidene til nye Kristiansand.

Imponerende enmannsshow

Nest siste post på programmet var skuespiller Olav Grendstad som hadde et forrykende satirisk underholdningsinnslag om kommunesammenslåing. Latteren i salen satt løst da han harselerte med kommunen som startet ut med sju, men endte opp med «bare» tre.Underholdningsinnslag fra Olav Grendstad.

– Nye Kristiansand blir en passelig stor kommune med sånn midt på treet tjenester for innbyggerne, spøkte han.

Kahoot og samarbeid på tvers

Dagen ble avsluttet med en Kahoot (spørrekonkurranse via mobil) som inneholdt spørsmål fra alle tre kommunene. Et viktig poeng under Kahooten var å blande deltakerne, slik at det ble samarbeid på tvers av kommunene. Det ble laget Urbanistene som hadde flest riktige svar, og som stakk av gårde med premien – en valgfri konsert på Søgne Gamle Prestegård i sommer.

Til slutt takket prosjektleder Iren arrangementskomiteen (Marianne Laukvik, Helene Hostad Tønnessen, Rune Rokseth og Ane A. Seljeseth. Deretter gikk deltakerne fornøyde hver til sitt i den vakre sommersola.

Tre av deltakerne om hva dagen betød for dem

Sissel Høyvik Hauso, enhetsleder Fritidsetaten Øst, Kristiansand.

Sissel Høyvik Hauso, enhetsleder Fritidsetaten Øst, Kristiansand:

– Dette arrangementet hadde vært fint å få med seg alle ansatte i kultursektoren på. Jeg tror at god informasjon til alle er vesentlig, og informasjonen som ble gitt på dagens møte kunne med fordel blitt gitt til flere. Vi har også fått god mat og anledning til å prate med kolleger på tvers av kommunene. Det er positivt i seg selv og var en hyggelig start på samarbeidet.

Roar Borøy, avdelingsleder barne- og ungdomskultur, Søgne.

Roar Borøy, avdelingsleder barne- og ungdomskultur, Søgne:

– Det var flott å få en ‘teambuilding’ og fint å se at medvirkning tas på alvor. Det at vi som er med får informasjon og blir oppdatert er bra. I kulturskolen opplever vi at vi har blitt tatt på alvor og vi synes vi har blitt godt involvert i prosessene. Dette med informasjon kommer til å bli enda viktigere utover høsten for de ansatte i de tre kommunene.

Kaisa Augusta Hansen Kurtsdottir, ungdomsleder og inkluderingskoordinator fra Songdalen.

Kaisa Augusta Hansen Kurtsdottir, ungdomsleder og inkluderingskoordinator fra Songdalen:

– Det var fint å få en praktisk innføring i hvordan det virker i det kommunale byråkratiet. For meg var det også veldig flott med et avbrekk fra jobben og en mulighet til å treffe kolleger fra andre steder og til å snakke sammen og sammenligne erfaringer. Jeg har hatt en fin dag og fikk blant annet pratet med folk i andre fritidsklubber.

Forfatter: Kristin Wallem Timenes
Publisert: 12.06.2018 09:49