Eva gir stafettpinnen videre

Tirsdag 9. januar var Eva B. Åslands siste dag som programleder for nye Kristiansand. Fra og med 10. januar er hun igjen å finne på Kristiansand rådhus i rollen som organisasjonsdirektør.

– Jeg har jo hele tiden visst at jeg skulle tilbake til min opprinnelige jobb, og at oppdraget var midlertidig, sier Eva som allerede har hatt et godt innledende samarbeid med sin arvtaker, Camilla B Dunsæd. – Det har vært et spennende halvår med høyt tempo og mange utfordrende problemstillinger.

Eva B. Åsland. Foto: Kommunikasjonsenheten i Kristiansand

Omstilling

Evas tidligere erfaring fra omstillingsarbeid har kommet til nytte i oppstarten av sammenslåingsprogrammet for nye Kristiansand kommune. Hun har blant annet jobbet i Post- og teletilsynet som ble flyttet fra Oslo til Lillesand i 2007 og i Statens Vegvesen da de gikk fra 19 fylker til fem regioner.

– De ansatte i Søgne, Songdalen og Kristiansand vil heldigvis beholde både jobben og lønna, fremhever Eva, og avstanden mellom kommunesentrene er heldigvis ikke stor.

Oppstartfase

Det har vært noen spennende og hektiske måneder for Eva som har vært med å legge mye av grunnlaget for arbeidet med den nye kommunen, og bemannet opp mange sentrale roller i programmet.

Et godt grunnlag for Camilla

Under det siste fellesmøtet med programsekretariatet og prosjektlederne fikk Eva noen hyggelige ord og lykkeønskninger videre på veien av rådgiver Anne Aunevik fra programsekretariatet:

–  Jeg er imponert over din evne til å skape engasjement og positive holdninger i en utfordrende prosess der lite var klart på forhånd, sa Anne. – Samtidig har du latt det være et stort handlingsrom for Camilla som overtar som programleder. Det blir spennende å samarbeide både med deg og Camilla videre.

Trygg på at Camilla er rette kvinne til jobben

– Jeg er veldig godt fornøyd med fellesnemndas valg av Camilla som programleder og senere rådmann i nye Kristiansand kommune, understreker Eva. – Jeg er sikker på at hun vil dra prosessen videre de neste to årene på en god måte, og at hun kommer til å bli en solid rådmann i Nye Kristiansand.

Forfatter: Kristin Wallem Timenes
Publisert: 09.01.2018 15:05
Sist endret: 28.02.2019 13:42