Camilla snart klar til å overta som programleder

19. desember var fellesnemndas siste møte før jul. På agendaen var status for prosjekt nye Kristiansand, orientering om det enkelte administrative prosjekt samt politisk organisering, og sist, men ikke minst, Camilla Dunsæd sine tanker om nye Kristiansand.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Møtet ble ‘streamet’ i sin helhet og ligger tilgjengelig her.

Dette var nåværende programleder Eva B Åslands siste og Camilla Dunsæds første opptreden i fellesnemnda. Camilla Dunsæd overtar som programleder for nye Kristiansand 10. januar. Da går Eva tilbake til sin rolle som organisasjonsdirektør i Kristiansand kommune.

– Vi har fått en god struktur og det er god driv og godt samarbeid i prosjektene, understreket Eva og takket for seg i rollen som programleder.  – Dette tegner godt for nye Kristiansand.

Påtroppende programleder og fremtidig rådmann, Camilla Dunsæd sammen med avtroppende programleder, Eva B Åsland

Kartleggingsfase

Samtlige prosjekter er nå ferdige med konseptfasen og over i kartleggingsfasen. – Det kan være utfordrende å holde seg til kartlegginga og ikke begynne å tenke neste steg, fastslo flere av prosjektlederne. De presenterte status, informerte om prosjektstyret sitt, presenterte ansvarsområder, avgrensninger og avhengigheter, samt politiske saker og prinsipielle spørsmål.  

Det var Terje Fjellvang, økonomidirektør i Kristiansand kommune og leder av prosjektstyret i prosjektet økonomi og eierskap, som fikk flest spørsmål og kommentarer fra salen. Det var særlig pensjon og eierskap som de folkevalgte hadde spørsmål om. Fjellvang understreket at prosjektet var i rute, men slo også fast at det var mange av spørsmålene rundt eierskap og pensjon som det var for tidlig å si så mye konkret om nå.

Økonomidirektør i Kristiansand, Terje Fjellvang

Imponert av fremdriften

Både AP-politiker Mette Gundersen og Mira Svartnes Thorsen fra MDG benyttet anledningen til å skryte av det gode arbeidet som var gjort i prosjektene så langt. – Jeg blir glad når jeg ser hvor mange dyktige folk som har vært i sving, sa Mette.

Mette Gundersen, AP

Kribler i kroppen etter å komme i gang

Camilla Dunsæd, på troppende programleder og ny rådmann fra 2020, var siste post på programmet. Hun var både ydmyk og entusiastisk og benyttet anledningen til å takke for tilliten hun hadde fått ved å bli ansatt som programleder og rådmann. Hun startet sitt innlegg med å dele et dikt hun hadde lest i Songdalen kommune om å bygge ei bygd.

Camilla Dunsæd

– ­Det arbeidet vi holder på med i denne kommunesammenslåingen får følger for generasjoner fremover og er derfor en stor og viktig oppgave, sa hun og la til: Jeg heier på nye Kristiansand, på kommunesektoren og på Sørlandet.

Camilla og forklarte at hun hadde vært litt skeptisk til hvordan det var å jobbe i en kommune før hun selv ble ansatt i Kvinesdal kommune. – I ettertid har jeg blitt særdeles glad i kommunal sektor og jeg har skjønt hvilket fantastisk fargerikt felleskap det er.

Fokus på innbyggerne

Camilla understreket at en viktig målsetning for å bygge en god kommune er å sørge for at innbyggerne kan leve et godt liv og være den den de er uten å bli satt i bås.
– Andre viktige grunnsteiner er å være nyskapende og fremtidsrettet – og ikke minst – transparent. Det er viktig at innbyggerne kan stole på kommunen sin, poengterte hun. Hun oppfordret innbyggerne i Søgne, Songdalen og Kristiansand til å tenke igjennom hva som er det beste i den enkelte kommune i dag og hva de ønsker å ta med inn i storkommunen. Ambisjonsnivået er jo som kjent ikke mindre enn det å bygge ‘landets beste kommune’.

– Hvem skal få til å bygge landets beste kommune om ikke nye Kristiansand? Jeg gleder meg til fortsettelsen, avsluttet Camilla.

Fellesnemnda

Forfatter: Kristin Wallem Timenes
Publisert: 22.12.2017 07:57