- Blir gull å være med å bygge nye Kristiansand kommune

Påtroppende programleder for nye Kristiansand kommune, Camilla Bruno Dunsæd, er travelt opptatt med å runde av diverse oppgaver i sin nåværende jobb som rådmann i Kvinesdal kommune, samtidig som hun så smått har begynt å forberede seg til oppstarten i nye Kristiansand kommune 10. januar.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


At det er en særdeles kompetent og erfaren kvinne på vei inn i lederstolen i den nye storkommunen er det ingen tvil om. Camilla B. Dunsæd har en doktorgrad i biokjemi, er sivilingeniør innen bioteknologi og hun har forsket på medisin mot kreft på radiumhospitalet i Oslo. Av ledererfaring kan hun blant annet skilte med fire år som kommunalsjef i Kvinesdal kommune etterfulgt av ti år som rådmann.

Påtroppende prosjektleder Camilla Bruno Dunsæd

Medspiller for innbyggerne

På spørsmål om hva som var hennes motivasjon for å søke jobben som prosjektleder svarer Camilla at det blir særdeles spennende å være med å rigge en ny storkommune, ikke minst en som har signalisert at den har ambisjoner om å bli en av Norges beste.

- Jeg er opptatt av at kommunen lykkes med sitt oppdrag overfor innbyggerne – nemlig å sørge for en bærekraftig utvikling av velferdsstaten. Målet mitt er å bygge en kommune som er en medspiller for innbyggerne, sier Camilla.

Hvordan vil du gripe jobben an når du begynner 10. januar?

- Først og fremst vil jeg sette meg ordentlig inn i alt arbeidet som er gjort til nå i nye Kristiansand. Jeg vet at det er mye bra som er gjort allerede. Så vil jeg bruke tid til å bli kjent med folkene jeg skal jobbe sammen med. Et viktig moment vil bli å gå løs på hva som er viktigst, definere målet – og bestemme seg for i hvilken rekkefølge vi skal gripe utfordringene an. Egentlig er det de helt klassiske tingene: Finne ut vi hvor vi står, finne ut hvor vi skal – og så finne ut hva vi må gjøre for å komme dit.

Energi og nye perspektiver

Camillas verv utenom jobben har allerede blitt omtalt i media.

– Hva tenker du selv? Har du for mange verv?

– Så lenge jeg klarer å levere på det jeg skal, synes jeg selv at det er et passelig antall verv. Jeg er pliktoppfyllende som person. Når jeg har tatt på meg et oppdrag er jeg opptatt av å levere. Men et annet viktig moment er at jeg faktisk liker å ha mange jern i ilden, og at jeg får energi nettopp av disse tingene.

Camilla opplever også en annen fordel med å inneha styreverv i andre bransjer; man får ny kompetanse, nye perspektiver og ser andre vinkler når man kommer rundt i forskjellige miljøer.

Per i dag sitter Camilla blant annet som styreleder i Sørlandet Sykehus, en rolle hun har hatt i fem år. I tillegg er hun styremedlem i NEHS (nasjonalt e-helsestyre - et rådgivende organ for direktoratet for e-helse).

– Dette prosjektet har gitt meg god innsikt i et emne som blir stadig mer vesentlig fremover – nemlig digitalisering. Jeg har lært en hel del om digitalisering allerede, og jeg kan bringe inn disse perspektivene i min nye jobb. I NEHS har det virkelig vært mange dyktige folk som har tilført meg kompetanse, sier Camilla.

Et tredje nåværende styreverv er KLP skadeforsikring. Et styreverv som ifølge Camilla har gitt henne nyttig innsikt i næringslivet.

– Dette er et selskap som skal levere på en bunnlinje, og som sånn sett skiller seg fra de andre vervene mine.

Strikking og Brexit

Camilla er gift med Nils Olav Dunsæd som jobber som personalsjef i Hægebostad kommune. Sammen har paret tre voksne barn på henholdsvis 25, 20 og 18 år. De to eldste har flyttet ut. Dermed har hun god tid til å fordype seg i kommunale dokumenter, også i helgene.

I fritiden spiller Camilla blant annet althorn i Kvinesdal Musikkorps, noe hun har gjort i mange år.

– Dette er god mentalhygiene. Det er gøy å dele musikk med de andre i korpset.

På spørsmål om hva annet hun gjør i fritiden svarer Camilla at hun liker godt å strikke, og at hun gjerne hører på Podcaster om strikking. For uinnvidde kan kanskje dette høres noe kjedelig ut, men ifølge Camilla er det mange artige ting å lære om strikking.

– For eksempel finnes det en rekke strikketeknikker rundt omkring i verden, og det er spennende å lære om hvordan garnet har utviklet seg – og ikke minst –  strikking påvirkes av politikk. Takket være Brexit øker engelsk garn i pris!

Camilla er glad i å lese bøker, frem for alt krim. I tillegg driver hun med geocaching på fritiden.

– Dette er en hobby som blir mer og mer spennende i takt med at antall digitale bokser rundtomkring øker. Det er en slags form for orientering hvor man går rundt og leter etter små bokser ved hjelp av gps, sier Camilla og understreker at hun er glad i å gå tur, men at hun ikke er typen som ligger i telt annenhver helg.

Stor kapasitet

Camilla forklarer at hun har stor arbeidskapasitet og at hun trives godt med å være aktiv.

- Livssituasjonen min er slik at jeg har anledning til å jobbe mye, og jeg kan tilbringe mye tid på å lese saksdokumenter – særlig i helgene. Jeg har tenkt å skaffe meg en liten leilighet i Kristiansand i kvadraturen med gangavstand til alt, men vi skal fortsatt ha huset i Kvinesdal.

Beste kandidat – og historisk som første kvinne

Det var 18 søkere til stillingen som rådmann i nye Kristiansand kommune, og innstillingsutvalget var alle enige om at Camilla var best for rollen. Søgne-ordfører Astrid Hille understreket overfor NRK Sørlandet at Camilla var den beste kandidaten uavhengig av kjønn. Johnny Greibesland, ordfører i Songdalen, poengterte hvor nyttig Camillas erfaring som styreleder ved Sørlandet sykehus vil bli i rollen hennes, mens Kristiansands-ordfører Harald Furre slo fast at Camilla ble valgt fordi hun har gode menneskelige egenskaper, bred erfaring fra kommunesektoren, gode synspunkter på kommunesektorens utfordringer fremover, erfaring fra en stor organisasjon som sykehuset, og en lang rekke nasjonale verv.

Dette lover godt for den nye storkommunen som kommer til å ha 110 000 innbyggere og 8500 ansatte.

Forfatter: Kristin Wallem Timenes
Publisert: 08.11.2017 14:32