Gratis busskort for studenter

Studenter som melder flytting til Kristiansand kan søke om gratis busskort.

(Foto: Agder Kollektivtrafikk)

Kristiansand kommune tilbyr gratis busskort for studenter som tar høyere utdanning og melder flytting til Kristiansand fra andre kommuner i Norge utenfor Agder fylke. Busskortet er gyldig på alle ordinære ruter i hele Agder, med unntak av nattbuss, flybuss og ekspressbuss.

Studenter som melder flytting til Kristiansand etter 1. mai 2021, kan søke om gratis busskort. Busskort gis for maksimalt et studieår fra høsten, og må søkes om for hvert semester.

Ordningen gjelder i både høst- og vårsemester for fulltidsstudenter ved høyere utdanning (30 studiepoeng/fagskolepoeng i semesteret) ved følgende læresteder:

 • Ansgar Teologisk Høgskole
 • Folkeuniversitetet Sørlandet
 • NLA Mediehøgskolen Gimlekollen
 • Noroff Kristiansand
 • Universitetet i Agder
 • Fagskolen i Kristiansand

Ordningen gjelder kun studenter som melder flytting fra andre kommuner i Norge, unntatt de i Agder fylke. Det gjelder ikke de som flytter direkte fra utlandet. 

Slik går du fram

 • Meld flytting i folkeregisteret via sidene til Skatteetaten.
 • Etter at du har meldt flytting, kan det ta inntil tre uker før Skatteetaten har endret din adresse. Vi godtar vedlegget fra Skatteetaten som du finner i ALTINN som viser at du har meldt flytting.
 • For å få busskortet, må du sende inn en søknad til kommunen. Legg ved dokumentasjon på at du har betalt semesteravgift. Det må komme fram at betalingen gjelder for nettopp deg. Så snart søknaden er godkjent, vil du motta en bekreftelse på e-post, som regel i løpet av noen dager.

Søknadsperioden er åpen nå.

Søknadsskjema 2021/22

Vi starter utdeling av busskort fra mandag 10. januar. Du kan hente busskort i hovedskranken i Rådhuskvartalet mandag til fredag mellom klokka 09.00-15.00. Tirsdag og torsdag er det åpent til kl. 20.00 utenom skolens ferie. Ta da med:

 • Gyldig legitimasjon.
 • Digitalt studentbevis fra ditt studiested.
 • Hvis du ikke har fått studentbevis ennå, ta med dokumentasjonen som viser at betalt semesteravgift gjelder for deg.

Ofte stilte spørsmål

Gjelder ordningen med busskortet hele studieår?

Ja, men du må søke på nytt for hvert semester. 

Hvor lang tid tar det før flyttemeldingen er godkjent hos Skatteetaten?

Skatteetaten opplyser at behandlingstid normalt er én uke. Du finner mer informasjon på sidene til Skatteetaten. Vi godtar vedlegget fra Skatteetaten som du finner i ALTINN som viser at du har meldt flytting.

Jeg meldte flytting til Kristiansand i 2020. Kan jeg få gratis busskort også nå?

Dessverre. Dette er for studenter som har meldt flytting til Kristiansand etter 1. mai 2021.

Jeg har meldt flytting til Kristiansand tidligere, men har nå meldt flytting tilbake til hjemkommunen. Kan jeg melde flytting én gang til og få gratis busskort?

Dessverre. Ordningen gjelder én gang for hver student.

Flytte fra utlandet?

Ordningen gjelder kun for de som flytter fra en annen norsk kommune.

Finnes det noen ulemper for meg ved å melde flytting til Kristiansand?

Besøk sidene til Skatteetaten for mer informasjon om flytting.

Kontakt oss

Har du andre spørsmål om busskortet kan du ringe kommunens sentralbord på telefon 38 07 50 00 eller sende en e-post til post@kristiansand.kommune.no