Christiansholm festning

Christiansholm festning sto ferdig bygget i 1672. Festningsanlegget består av en innelukket festningvoll med 8 plomberte bronsekanoner fra perioden 1666 – 1788. En tro kopi fra 2005 kan brukes til salluttering etter nærmere avtale. På vollen ligger Slavebrakka som inneholder toaletter. Inne er det to etasjer med kommandanttårn, kruttkammer og fengsel. Anlegget har en unik beliggenhet sentralt i byen og samtidig med flott utsikt til den vakre kysten vår.

Om lokalet

Festningen er et bygg som kan brukes til mange formål og kan leies av foreninger, bedrifter og enkeltpersoner til ulike arrangementer og merkedager. 

I andre etasje, også kalt Kongens Batteri, er det anretningskjøkken med komplett utstyr til 300 personer. Her er kaffetrakter, kjøleskap og to varmeskap. Det er ikke utstyr til matlaging. All matservering må foregå som catering. Ved inngangstrappen i andre etasje er det bardisk med to kjøleskap. Bord og stoler står stablet på praktiske traller. Stoler og bord er hvite og enkle å sette opp. Bordene er på 180x75 cm. Det er plass til tre personer på hver langside. I rotunden i første etasje er det garderobstativ. Se plantegning.

Lokalene egner seg godt for selskaper fra 80 til 300 personer. Det er en liten scene med piano, ellers er det ikke lyd og lysutstyr i lokalet.

Christiansholm festning er stengt i januar og februar.

MERK. Området er ikke tilrettelagt for funksjonshemmede. Heis opp til andre etasje kommer i løpet av våren 2018. Festningen vil da være stengt for bygningsarbeider fra 1. november 2017 til midten av mai 2018.

Bilder

Christiansholm festning - Oppdekking Foto: Bjørn Terje KarlsenChristiansholm festning - Oppdekking Foto: Bjørn Terje KarlsenChristiansholm festning - Rotunden Foto: Bjørn Terje KarlsenChristiansholm festning - Scene Foto: Bjørn Terje KarlsenChristiansholm festning - Bar Foto: Bjørn Terje KarlsenChristiansholm festning - Andre etasje Foto: Bjørn Terje KarlsenChristiansholm festning - Oppdekking Foto: Bjørn Terje Karlsen

Leiepriser

Leiepriser 2018

Leievilkår

Leievilkår

Utleiekalender og søknad om leie

Sjekk utleiekalender

Søk om leie

Får du ikke søkt ved skjema kan du kontakte oss på epost, eller på telefon 38 00 74 60

Forfatter: Simen Høgdal Pedersen
Publisert: 03.02.2015 13:12
Sist endret: 15.08.2018 10:12