Gå til hovedinnhold

Ledsagerbevis

Dersom du har ledsagerbevis, kan du ta med deg en ledsager gratis på en rekke kultur- og fritidsarrangementer. Du betaler inngangsbilletten, mens din ledsager slipper inn gratis. Ordningen gjelder for all kultur- og fritidstiltak i regi av Kristiansand kommune, samt en rekke andre tilbud (teater, konserter, sportsarrangementer etc.).

Hvem kan være ledsager?

Den som har ledsagerbevis bestemmer selv hvem som skal være ledsager. Det trenger ikke være en fast støttekontakt, men kan like gjerne være et familiemedlem eller en venn. Ledsageren kan selvsagt være forskjellige personer fra arrangement til arrangement. Den som skal være ledsager må kunne gi den hjelpen som trengs for den som har ledsagerbeviset. 

Det er ingen aldersgrense for å være ledsager.

Hvem kan søke om ledsagerbevis?

Alle som har sosiale eller helsemessige behov som gjør at de må ha hjelp til å være med på et arrangement kan søke. Søkeren må være fylt 5 år. Ordningen gjelder ikke for midlertidige funksjonshemninger.

Du kan ikke få ledsagerbevis ut fra økonomisk situasjon. Trygdekort og honnørkort brukes som vanlig, uavhengig av ledsagerbeviset.

Ledsagerbeviset fornyes hvert 5. år frem til fylte 45 år. Dette gjelder også for ledsagerbevis som er gitt varig, slik at bildet på kortet er mest mulig oppdatert.

Slik søker du

Søker benytter elektronisk søknadsskjema som finnes på kommunens hjemmeside. Om søker har problemer med å søke elektronisk, gis veiledning i Servicetorvet. Ta kontakt med Servicetorvet, Rådhusgata 18, tlf. 38 07 50 00, mellom kl. 08.00 - 15.30 mandag til fredag, dersom du lurer på noe.

Dette er eksempler på steder du kan bruke ledsagerbevis

  • Aquarama
  • Kilden
  • Kristiansand Dyrepark (dagtid og kveldsshow)
  • Kristiansand kanonmuseum
  • Kristiansand kino
  • Q42
  • Vest-Agder-museet

Kontakt arrangør i forkant om de har ordning som aksepterer ledsagerbevis.

Hvem bestemmer om en person får ledsagerbevis?

Det er en rådgivende gruppe for ledsagerbevis som behandler søknadene. Gruppens medlemmer har taushetsplikt, og er satt sammen av representanter fra kommunen og Rådet for funksjonshemmede.

Eksterne lenker

Ledsagerbevis 

Servicetorvet

Besøksadresse:

Rådhusgata 18
4611 Kristiansand

Telefon: 38 07 50 00

Besøksadresse:
Rådhuskvartalet - Rådhusgata 18
Inngang fra Torvet og Tollbodgata
Henvendelse i 1. etasje

Postadresse:
Kristiansand kommune
Postboks 417 Lund
4604 Kristiansand

Sentralbord: 38 07 50 00
Send E-post

Åpningstider:
Mandag - fredag, kl. 08.00-15.30

Forfatter: Iren Moløkken
Publisert: 02.02.2015 14:26
Sist endret: 29.04.2019 11:15

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?