Gå til hovedinnhold

Lysløyper

I Kristiansand finner du i alt åtte lysløyper som er tilrettelagt for bruk hele året.

Lysløyper i Kristiansand

Fra flerbruksløypa på Bjørndalssletta. Foto: Anders Martinsen fotografer

Vinterstid er løypene preparert for skibruk - de fleste for klassisk stil. Flerbruksløypa på Kongsgårdsletta er preparert for fristil, Strai- og Hellemyr for begge stilarter.

I tillegg deltar parkvesenet i arbeidene med lysløypa på Sandrip (Vennesla).

Lysløypene Voie, Hellemyr, Baneheia, Strai, Jegersberg, Sukkevann og Dønnestad prepareres fortløpende (når det er tilstrekkelig snøforhold) i ukedagene, på dagtid. En sløyfe av lysløypa på Dønnestad er tilrettelagt for piggkjelke. 

I helgene prioriteres løypene i Jegersberg, på Strai og på Hellemyr.

Lys i lysløypene tennes automatisk når det mørkner og slukker kl. 22.00

Vi gjør vårt beste for et trygt, godt og aktivt trenings- og friluftstilbud i bydelene og nærmiljøet gjennom hele vinteren, og håper at publikum synes dette tilbudet er bra.

Det er dessverre mange som går til fots i nypreparerte skispor. Dette skaper irritasjon blant de mange som etter måneder med barmarkstrening endelig kan spenne på seg skiene. Det er også kostnadsdrivende for parkvesenet, som får enda mer å gjøre. I de relativt korte periodene vi har brukbart med skiføre, oppfordres «fotgjengere» til å vise solidaritet med skifolket og benytte andre turmuligheter.

Føremelding

Føremelding

Se om din favorittløype er nypreparert

Adferdsregler

Lysløypene er for rekreasjon og friluftsbruk for alle hele året. I vintersesongen prepareres løypene for skribruk. Vennligst respekter dette og ikke gå til fots i skiløypene. Dette ødelegger for skibruken og skaper merarbeid for parkvesenet. Hester er ikke tillatt i lysløypene.

For å koordinere flerbruk av løypene og friluftsområdene i Kristiansand, er det innført egne regler for bruk. Adferdsreglene er hjemlet i friluftsloven og i hundeloven. Disse er vedtatt av bystyret.

Regler for bruk

Forfatter: Trond Johanson
Publisert: 27.01.2015 12:54
Sist endret: 01.02.2019 12:27

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?