Gå til hovedinnhold

Kjøkkenservice

Om tjenesten

Kjøkkenservice

 

 

 

 

 

 

Kjøkkenservice er eid av Kristiansand kommune og har ansvar for å lage og levere mat til sykehjem, kafeteriaer og hjemmeboende eldre. I tillegg leverer vi catering og mat til møter i kommunal regi.

Kjøkkenservice er Miljøfyrtårsertifisert.

Kontaktinformasjon

Du kan ringe vårt sentralbord på telefonnr 38 00 09 70 mellom kl 10 -14 alle hverdager

Send epost

Hjemmeboende

Hvem kan få tjenesten

Disse kriteriene må være oppfylt:

 • Du må være bosatt i Kristiansand.
 • Du må ha et vedtak om ytelser fra helse eller sosialkontor, f.eks hjemmehjelp eller omsorgsbolig
 • Fysiske eller psykiske utfordringer som gjør det vanskelig å ordne seg mat selv
 • Midlertidige fysiske eller psykiske utfordringer som gjør det vanskelig å ordne seg mat selv, som etter skade, sykdom, operasjon etc  
Om våre produkter

Vi lager sunne og velsmakende retter av førsteklasses råvarer. Retten er pakket i en porsjonspakke som lagres i kjøleskap og varmes i mikrobølgeovn. Vi har til en hver tid om lag 20 ulike middagsretter å velge mellom i tillegg til supper og desserter.

Vi er underlagt strenge krav til kvalitet og hygiene slik at vi levere trygg mat. Maten er deklarert etter gjeldende merkeforskrifter.

Spesialmat

Vi har tilpasset maten etter kundenes ulike behov. Derfor lager vi moset eller malt mat til dem som har problemer med å tygge

 • MOS: Kjøtt/fisk, grønnsaker og poteter moses hver for seg og legges i skål på en delikat måte.
 • MALT: Kjøttet moses men leveres med tradisjonelle grønnsaker og poteter.

Vi tilbyr også variert mat for de vanligste typer matintoleranse.

 • Cøliaki eller glutenfri mat – vår betegnelse GL
 • Laktosefri mat – LR
 • Fettredusert mat – FR
 • Natriumredusert mat – NaR
 • Diabeteskost, lettsukret – LS

Annen tilrettelagt mat

 • Halal
 • Vegetarmat

Spesialtilpasset mat kan leveres i ulike kombinasjoner, også moset og malt.

Bestilling og levering

Maten bestilles for en uke av gangen. Minste kvantum for levering er to middager. Frist for avbestilling på hele ordren er dagen før levering innen kl 12.

Du kan velge hvilken ordning du som passer best for deg.

 1. Valgmeny: Du får en menyseddel der du krysser av for de rettene du ønsker å bestille. Menyseddelen følger med middagsleveringen. Ferdig utfylt menyseddel leveres sjåføren som tar den med seg tilbake til oss.
 2. Fast meny: Du bestemmer hvor mange middager eventuelt desserter du vil ha hver uke. Vi sørger for at du da får variasjon i kosten.
 3. Faste retter: Du bestemmer, fra vårt sortiment, hvilke retter du vil ha. Du mottar da de samme rettene hver uke.
 4. Spesialmat: Som fast meny. Du bestemmer hvor mange middager eventuelt desserter du vil ha hver uke. Vi sørger for at du får varierte retter.

Maten leveres hjemme på døren til kunden, på samme ukedag og til omtrent samme tid. Alternativt kan hjemmehjelpen ta maten med seg ved besøk.

Priser og betaling

Middager med helt kjøtt og fisk koster kr 65 pr porsjon mens farsemat og lapskaus koster kr 55. Grøt kr 35. Desserter og supper koster kr 12 eller kr 14.

Mikrobølgeovn kan leies for kr 5 pr uke. Faktura sendes etterskuddsvis en gang i måneden. Etter ett år har du nedbetalt mikroovnen og den er å regne som din eiendom.

Slik blir du kunde

Dersom du oppfyller kriteriene er du velkommen som kunde hos oss.

Dette gjør du enten ved å ringe vårt sentralbord tlf 38 00 09 70 alle hverdager mellom kl 10-14 eller ved å sende en epost.

Klageadgang

Dersom du ikke godkjennes som bruker kan vedtaket påklages og behandles etter forvaltningsloven.

Gjeldende menyer

Her finner du oversikt over gjeldende menyer. Disse kan du fylle ut og sende inn til oss via mail. Du vil da  motta en melding om at bestillingen er registrert.  Hvis du ikke har anledning til å sende oss en mail kan du ringe til oss, eller gi din bestilling til sjåføren når han kommer å leverer maten hos deg.

Uke47  Uke 48  Uke 49  Uke 50  Uke 51  Uke 52  Uke 01(2020)

Informasjonsfilm: Mat til hjemmeboende (spilletid 5,58 min)

Sykehjem

Vi  leverer middag med dessert til alle byens sykehjem. Maten varierer med sesongene.

Kafeteriaer

Vi driver tre kafeteriaer som er tilrettelagt for eldre og funksjonshemmede. I tillegg til å fungere som en sosial møteplass er det også mulig å kjøpe sunn og næringsrik middag eller annen mat. 

Du kan bli fast kunde og få tilsendt faktura en gang i måneden.

Kongens senter

Kongens senter ligger i Dronningensgate 42.  Åpningstider hverdager mellom kl 9-15 mandag til fredag. Lørdag og søndag er stengt.

Det serveres salatskåler, påsmurte rundstykker, nystekte vafler og et godt utvalg av kaker. Middag med dessert serveres mellom kl 11.30.-14.30.

Seniorsenteret har mange kurs og aktiviteter for eldre. Foreninger og lag kan leie lokaler og bestille catering til en rimelig pris. Skjenkebevilgning.

Valhalla kafeteria

Kafeteriaen ligger i Valhalla helsesenter, Marviksveien 20. Åpningstid mellom kl 8-15 hverdager og kl 9-14.30 lørdager og søndager.

Det serveres påsmurte rundstykker og vafler. I tillegg det er en rikholdig kakedisk med hjemmebakte kaker.

Hver andre torsdag serveres kveldsmat fra kl 17 og utover, ofte med underholdning. Påmelding kreves.

Vågsbygdtunet kafeteria

Kafeteriaen ligger i tilknytning til Vågsbygdtunet omsorgssenter. Åpningstider mellom kl 9-15 hverdager og søndager. Lørdager stengt.

Det serveres salater og påsmurte rundstykker, nystekte vafler med jordbærsyltetøy og rømme. Vi har et godt utvalg av kaker. Middag med dessert serveres mellom kl 11.30.-14.30.

Foreninger og lag som leier lokaler via seniorsenteret kan bestille catering hos oss til en rimelig pris.

Bestilling, levering, transportemballasje

Bestillingen må være registrert senest to virkedager før levering. Bestilling til mandager må gjøres innen fredag kl 11. For større arrangementer er bestillingsfristen på en uke.

Leveringstid mellom kl. 10.00. og 15.00 fra mandag til fredag. Det er mulig å avtale å hente maten selv. Da slipper man leveringsgebyr på kr 75,-.

Transportemballasje for varm mat lånes for anledningen. Emballasjen må skylles fri for matrester før returen. Våre sjåfører henter dem igjen innen et par dager. Engangsfat, brett, esker og liknende er inkludert i prisen og skal ikke returneres med mindre annet er avtalt.  Emballasjen må skylles fri for matrester før returen

Julegrøt

Risgrøten fra Kjøkkenservice er svært populær og serveres til de eldre hele året. Kjøkkenservice produserer årlig 25 tonn risgrøt.

I desember leverer vi julegrøt til skoleavslutninger og liknende arrangementer. Grøten leveres i poser på 1,8 kg, og du kan velge om den skal leveres varm eller kald. Posen er beregnet til 4-5 personer og koster kr 128. Kuvertporsjoner med sukker/kanel og smør kan bestilles i tillegg. Grøten kan hentes på Bråvann eller leveres på stedet mot et gebyr på kr 75,-

Bestilles via intranett, alternativt på post.kjokkenservice@kristiansand.kommune.no

Storkjøkkenet på Bråvann

Kontaktinformasjon

Adresse: Bråvannsløkka 2, 4624 Kristiansand

Telefon 38 00 09 70 Sentralbord hverdager mellom 10-14

post.kjokkenservice@kristiansand.kommune.no

 Om Kjøkkenservice avd Bråvann

Vårt produksjonsanlegg ligger i Bråvannsløkka 2 i Vågsbygd. Vi er 28 ansatte som produserer opp mot 10.000 middagsporsjoner i uka.

Vi har god kunnskap om sunn og næringsrik mat og bruker førsteklasses råvarer i våre produkter. Maten produseres, pakkes og pasteuriseres før den legges på kaldt lager i påvente av å bli transportert ut til våre brukere.

Kjøkkenservice har ansatt egen klinisk ernæringsfysiolog som jobber sammen med våre fagfolk for å utvikle nye spesialprodukter tilpasset brukernes behov.

Maten er produsert i henhold til Helsedirektoratets råd for kosthold for eldre. Vi følge pålagt krav til matsikkerhet og hygiene. Det er gjennomført HACCP-analyse av produksjonen. Revisjon ble gjennomført av Mattilsynets sist i 2014.

Vi har to biler som kjører i faste ruter hver dag. I tillegg har vi en bil til utkjøring av catering. 

Informasjonsfilm

Kjøkkenservice (spilletid 2,49 min) 
Tilberedning av mat på sykehjem (spilletid 5,21 min) 
Mat til hjemmeboende (spilletid 5,58 min)

Restaurant- og matfag (Undervisningsfilmer for VK1)       
Matfag (Undervisningsfilmer for VK2)

Presentasjoner

Mat til helse og glede 

Klinisk ernæringsfysiolog

Klinisk ernæringsfysiolog Thomas Gordeladze har jobbet med en kartlegging i 2 år innenfor feltet kosthold og ernæring.

Prosjektet startet oktober 2014 og ble avsluttet i oktober 2016.

Prosjektrapport

Thomas er nå ansatt i Kjøkkenservice og jobber blant annet sammen med personalet på omsorgssentrene i forhold til ulike utfordringer innen kosthold og ernæring. Han har også et tett samarbeid med Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester USHT i Vest-Agder hvor han har ansvar for basisopplæringen innen kosthold og ernæring.

Testet mat - lærte mye

Les om resultatet fra testene

Forfatter: Irene Larsen Linjord
Publisert: 30.01.2015 11:28
Sist endret: 15.11.2019 09:13

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?