Gå til hovedinnhold

Praksis for helsepersonell

Er du student, elev, lærling eller hospitant og skal ha praksis som helsepersonell i Kristiansand kommune? For at du skal få en god start hos oss, må du gjøre noen forberedelser før du skal starte.

Egenerklæring MRSA og Tuberkulose

Alt personell i våre helse- og omsorgstjenester som skal ha pasientkontakt må før oppstart fylle ut et skjema med en egenerklæring om MRSA og tuberkulose. Skjemaet skal leveres sammen med aktuell dokumentasjon til arbeidsstedet samme dag som du begynner.

Dersom dine svar på egenerklæringen medfører at du må gjennomgå helseundersøkelser før oppstart, må du som hovedregel alltid ha dokumentasjon på at dette er gjort før du kan begynne i praksis i kommunen som helsepersonell. NB! Dersom dette ikke er i orden, vil du måtte vente med oppstart i praksis til du har nødvendig dokumentasjon.

Dersom du må gjennomføre helseundersøkelser, kan det være noe ventetid hos fastlege, for røntgen og lignende. Vi anbefaler deg derfor å være tidlig ute så alt er klart til praksistart.

Dersom din praksis vil innebære oppgaver med pleie, stell og annen pasientkontakt:
Skriv ut, fyll ut, følg opp og lever dette skjemaet med aktuell dokumentasjon til arbeidstedet første arbeidsdag: 
Egenerklæring - Kontroll av tuberkulose og MRSA

Taushetserklæring

Alt personell i kommunens helse- og omsorgstjenester skal signere taushetserklæring. Dette gjelder også personell som lærling, elever og studenter. Erklæringen skal signeres og leveres til arbeidsstedet på første arbeidsdag.

Skriv ut, fyll ut og lever dette skjemaet til arbeidstedet første arbeidsdag:
Taushetsplikt og taushetserklæring

Tilgang til journalsystem

Sykepleierstudenter som skal ha praksis i helse og omsorgstjenester, blant annet på sykehjem og i hjemmetjenester, må på forhånd sende inn informasjon slik at nødvendige PC-tilganger er opprettet allerede ved oppstart i praksis.

Du må signere kommunens PC-reglement, og levere denne til arbeidsstedet på første arbeidsdag.

Skriv ut, fyll ut og lever dette skjemaet til arbeidstedet første arbeidsdag:
PC-reglement Kristiansand kommune

Forfatter: Øyvind Haarr
Publisert: 16.03.2015 15:04
Sist endret: 20.05.2015 15:17

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?