Gå til hovedinnhold

Internasjonalt arbeid

Erasmus +

Skoler og organisasjoner kan søke om støtte til, og delta i, ulike prosjekter under EUs program Erasmus+. Formålet med programmet er å støtte kvalitetsutvikling av opplæringen i skoler, barnehager og organisasjoner. Prosjektene kan ha ulik art og vare fra noen dager og opp til tre år.

Arbeidet med å informere barnehager og skoler i Knutepunkt-kommunene om mulighetene i Erasmus+, og å hjelpe dem i gang med søknadsprosessen, gjøres fra Pedagogisk senter i samarbeid med Sørlandets Europakontor og Senter for internasjonlisering i utdanning.

Rajshahi

Helt siden slutten av 1970-tallet har det vært en spesiell kontakt mellom byene Kristiansand og Rajshahi i Bangladesh. Etter hvert har dette utviklet seg til et vennskapsby-samarbeid.

Hvert tredje år arrangeres det en skole- og barnehageaksjon i Kristiansand for å samle inn penger til prosjekter som drives av lokale organisasjoner i Rajshahi, og for å spre kunnskap om landet Bangladesh og byen Rajshahi. Etter aksjonen søker organisasjoner om støtte til ulike prosjekter. Fokus for de prosjektene som mottar støtte har tradisjonelt vært barn og utdanning.

Både arbeidet med å lage materiell og undervisningsopplegg og å organisere selve aksjonen, ledes fra Pedagogisk senter. Forrige aksjon var i 2015 og hadde tittelen "Venner deler".

Annet internasjonalt arbeid

Pedagogisk senter samarbeider også, på vegne av oppvekstsektoren, med andre aktører i forbindelse med annet internasjonalt arbeid. Blant annet har det de siste årene vært et samarbeid med FN-sambandet om et stort arrangement i Fønix kino i forbindelse med FN-dagen 24. oktober. Elevene på 5.-7. trinn fra hele kommunen har vært invitert. I 2015 vil denne markeringen komme i forbindelse med Rajshahi-aksjonen.

Forfatter: Inger Skarning
Publisert: 17.02.2015 12:43
Sist endret: 16.02.2016 09:16

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?