Gå til hovedinnhold

Yvalg 2016

Yvalg er Agders største yrkesvalgmesse for elever på 9. og 10. trinn og arrangeres 27.-28. september i Gimlehallen i Kristiansand.

Yrkesvalget

I 2015 ble Yvalg arrangert for første gang på Aquarama. Her ble det utført demonstrasjoner både ute og inne med blant annet demonstrasjon i regi av ambulansefaget. I år arrangeres Yvalg i Gimlehallen, og elevene kan se frem til nye demonstrasjoner, møte lærlinger og få kunnskap om yrker.  Foto: Charlotte Åsland Larsen

Yvalg 2016 er en yrkesvalgmesse som presenterer utdanningsmulighetene i Agder for elever på 9.- og 10. trinn i Knutepunkt kommunene. Messen arrangeres i Gimlehallen i Kristiansand fra klokken 09.00-20.00 begge dagene. Elever på 9. trinn deltar på dagtid og elever på 10. trinn deltar på kveldstid sammen med foreldrene.

På messen får elevene se presentasjoner og demonstrasjoner av ulike yrker, og de kan snakke med fagpersoner og lærlinger som kan fortelle om utdanningsvalg og fremtidige karrieremuligheter.

Større bredde

Yvalg arrangeres av Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, andre omkringliggende kommuner og partene i arbeidslivet. Dette er andre gang messen arrangeres, og det er stort fokus på lærlinger og yrker. Rådgiver Bente Hansson

– Årets messe presenterer 13 utdanningsprogram fra videregående skole og hvilke yrker det kan føre til. Vi ser at svært mange ungdommer søker studiespesialiserende fag, og i år er det flere lærlinger til stede som elevene kan snakke med. Vi har også lagt mer vekt på yrker slik at elevene får se en større bredde av hva utdanningene kan føre til, sier rådgiver i oppvekstsektoren, Bente Hansson i Kristiansand kommune.

Relevant opplæring

Messen arrangeres for å gi elevene kunnskap om hvilke muligheter som finnes slik at de er bedre forberedt til den dagen de skal ta sitt utdanningsvalg. Elever på 10. trinn skal innen 1. mars 2017 bestemme hvilket utdanningsprogram de vil søke på. Foreldrene oppfordres derfor til å bli med på messen.

– Man går på skolen for å bli noe, og messen tilbyr relevant kunnskap og informasjon som kan bidra til å skape drømmer om fremtiden. Det er også en nyttig møteplass og rekrutteringsarena for arbeidsgiver og unge. På messen kan elevene finne et yrke som de har lyst til å jobbe med, og dermed sette seg mål og bli mer engasjert i det videre skolearbeidet. Vi vet hvor mye foreldrene betyr når det gjelder de unges valg, og derfor er det viktig at foreldrene er med på messen slik at man kan snakke sammen om dette hjemme, sier rådgiver Bente Hansson.

Jobb i kommunen

Kristiansand kommune er Sørlandets største arbeidsgiver med 6500 ansatte. På årets messe stiller kommunen med to hovedstands på området helse- og oppvekstfag. Her får elevene møte lærlinger som deler erfaringer, og gir tips og råd om hvordan det er å jobbe innen helse og omsorg, barnehage og skole.

Med 400 nye stillinger hvert år er det mange muligheter i det offentlige. Her kan du få et innblikk i hvordan det er å jobbe i kommunen, samt finne oversikt over ledige stillinger.

Jobb i kommunen

Kontaktperson for media

Kontaktperson fra Kristiansand kommune er:
Rådgiver i oppvekstsektoren, Bente Hansson: 480 35 833

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 12.09.2016 12:17
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?