Gå til hovedinnhold

Way to go-konferansen 30. oktober

Way to go-konferansen 30. oktober har tema den elektriske reise, og arrangeres i år i samarbeid med Agder Energi og Klimaalliansen, organisert under Sørveiv Tech. Påmeldingen er åpnet.

Den elektriske reise i fremtiden

Prosjektleder Christina Rasmussen i Kristiansand kommune inviterer sammen med nye samarbeidspartnere til Way to go-konferansen 30. oktober. Konferansen arrangeres i år sammen med Sørveiv Tech, her representert ved prosjektleder Frode T. Ugland (til venstre). Med tema den elektriske reise er Agder Energi med på laget, her ved direktør for forretningsutvikling, Ole Theodor Dønnestad. Med som partnere er også Klimaalliansen, AKT, UiA og Vest-Agder fylkeskommune. Foto: Ragna Marie Henden

Teknologi innen transport og mobilitet gjør susende fremskritt og åpner for nye transportmåter. Dette påvirker byenes utvikling og hvordan vi planlegger for bærekraftige byer. Hvordan transporteres mennesker og varer fra A til B i framtiden, og hvordan påvirker dette utviklingen av voksende byer? Hvordan påvirker den elektriske reise våre liv, mobilitet og byutvikling – i makro- og mikroskala? Hvordan kan elektrisk transport være med å bygge et mer bærekraftig samfunn, og bidra til at byer kan nå FNs-bærekraftsmål?

– Dette er spørsmål som vil belyses av teknologer, urbanister og transporteksperter under Way to go-konferansen i Kristiansand 30. oktober 2019, forteller prosjektleder Christina Rasmussen i Kristiansand kommune, som arrangerer Way to go-konferansen for andre år på rad.

– Programmet er under arbeid og det er spennende foredragsholdere regionalt, nasjonalt og internasjonalt som inviteres i disse dager, forteller Rasmussen.

Fjorårets konferanse var en suksess med over 100 deltakere og flere på venteliste. Way to go-konferansen er en unik arena der teknologisk innovasjon og byplanlegging møtes for å drøfte fremtidens løsninger.

Way to go-konferansen 2019

I samarbeid med Sørveiv Tech

Way to go-konferansen organiseres i år i samarbeid med Sørveiv Tech, 30 – 31. oktober på Teateret. Sørveiv Tech er Norges raskest voksende tech-konferanse, og har fokus på digital transformasjon, entreprenørskap og kreativitet.

– Vi synes det er viktig å trekke sammen om gode konferanser og arrangementer. Sørveiv Tech er det største enkeltarrangementet på Sørlandet etter Arendalsuka med over 700 deltakere. I år har vi 20 enkeltarrangementer og forventer 1000 deltakere. Kristiansand kommune har gjort en fenomenal jobb med sin konferanse Way to go, som har aktuelle tema for våre deltakere, sier Frode T. Ugland, prosjektleder for Sørveiv Tech.

Påmeldte deltakere på Way to go-konferansen gis muligheten for en rabattert pris til Sørveiv Tech.

Om Sørveiv Tech

Redusere klimagassutslipp med 50%

– Vi må finne nye løsninger på felles klimautfordringer, og her ønsker Agder Energi å bidra på nye samarbeidsarenaer. Med tema den elektriske reisen er denne konferansen meget aktuell for oss, sier direktør konsernutvikling Ole Theodor Dønnestad i Agder Energi.

– Potensialet for å redusere klimautslipp i regionen er størst innen transportbransjen. Her kan klimagassutslippene reduseres med 50% om alle går over til elektrisk transport, sier Dønnestad, som også skal legge fram en rapport fra arbeidet med å kartlegge potensialet for elektrifisering i nye Kristiansand.

Både Ugland og Dønnestad mener det er mye bra utvikling i regionen som må løftes fram, og mener Way to go-konferansen blir en viktig arena for å vise potensialene for elektrifisering og klimaredukasjon i transportsektoren i regionen.

– Her skal vi bli inspirert av nasjonale og internasjonale prosjekter innen elektrisk mobilitet, sier Ugland og Dønnestad.

FNs bærekraftsmål

– Transportteknologi og byer endrer og utvikler seg i ulike hastigheter. Vi trenger langsiktige gode løsninger og kortsiktig innovative aksjon for å bygge et bærekraftig samfunn og løse klimakrisen. Transportsektoren står for de største klimagassutslippene. For Grønt Senter og Klimaalliansen er det derfor meget interessant å samarbeide med Way to go-konferansen om aktuelle tema og foredragsholdere som kan gi innspill til å nå FNs bærekraftsmål, sier Arne Otto Iversen, leder for Grønt Senter og Klimaalliansen.

Arrangører og partnere

Way to go-konferansen arrangeres av Kristiansand kommune, Agder Kollektivtrafikk AS, Vest-Agder fylkeskommune og Universitetet i Agder. I år er også Agder Energi og Klimaalliansen med som bidragsytere til temaet den elektriske reise. For første gang organiseres konferansen under Sørveiv Tech.

Påmelding

Pris: 400 kroner ekskl. mva.

Påmelding her

Kontakt

Prosjektleder for Way to go-konferansen, Christina Rasmussen, rådgiver i Kristiansand kommune, mobil: 401 65 176

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 25.06.2019 13:11
Sist endret: 25.06.2019 13:38

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?