Gå til hovedinnhold

«Way to go- konferanse» om transportteknologi og byutvikling

På konferansen «Way to go» 30. oktober får du blant annet høre om droneteknologi og el-hurtigbåter, strategier og forskning om byutvikling fra Statens vegvesen og Transportøkonomisk institutt.

"Way to go - konferansen" 30. oktober

- Bli med på "Way to go - konferansen" 30. oktober, inviteter fv: Lukas Wedemeyer og Jan Erik Lindjord fra Kristiansand kommune, Marit Vatn Jensen fra Vest-Agder fylkeskommune, Jørn Andreas Cruickshank fra UiA, Torstein Vehusheia fra Trollvegg Arkitekstudio, Thomas Ruud Jensen fra AKT og Christina Rasmussen fra Kristiansand kommune. Foto: Ragna Marie Henden

Kristiansand kommune har tatt initiativet til en konferanse om transportteknologi og byutvikling for framtida, 30. oktober på Kilden. Med som arrangører av «Way to go – konferansen» er Agder kollektivtrafikk, Vest-Agder fylkeskommune, Universitetet i Agder og firmaet Trollvegg.

–Vi er opptatt av å utvikle byen for framtida og samle fagfolk og innbyggere for å utveksle erfaringer om byer som tar i bruk og er forberedt på ny teknologi, sier rådmann Ragnar Evensen i Kristiansand kommune.

– Teknologiutviklingen går enormt mye raskere enn vi kan drive byutvikling. Det er derfor interessant for både kommunale-  og statlige byplanleggere, politikere og fagfolk innen transportteknologi å komme sammen og utveksle kunnskap. Samarbeid og kunnskap er viktig for å tilrettelegge for god mobilitet i byene, sier rådmann i Kristiansand og teknisk direktør i nye Kristiansand, som også skal være konferansier.

– Teknologi innen transport og mobilitet gjør susende fremskritt og åpner for nye transportmåter. Byenes utvikling påvirkes av nye teknologiske muligheter på veier, til vanns og i lufta. Vi må innhente kunnskap om hvordan mennesker og varer kan transporteres fra A til B i framtiden, og hvordan det påvirker utviklingen av voksende byer, sier «smartby-rådgiver» i Kristiansand kommune, Lukas Wedemeyer.

– Smarte løsninger skal belyses av teknologer, urbanister og transporteksperter under «Way to go – konferansen» i Kristiansand 30. oktober. Vi trenger kunnskap for å kunne implementere smart teknologi i vår by- og samfunnsutvikling, sier Wedemeyer, nestleder for By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

Program

Du finner mer informasjon om konferansen på siden www.waytogokristiansand.no

Programmet er under utarbeidelse, og foreløpig er følgende foredragsholdere bekreftet:

Transportteknologi

Siv Wiken, administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk
Ingve Sørfonn, teknisk direktør i Wartsila - Urban Water Shuttle

Byutvikling

Erling Fossen, bydoktor i Oslo Metropolitan Area
Aud Tennøy, forskningsleder Byutvikling og bytransport i Transportøkonomisk institutt

Transportteknologi og byutvikling

Bjørne Grimsrud, direktør for Styring og strategi i Statens vegvesen
Anders Martinsen, daglig leder i UAS Norway

Mer informasjon

Påmelding

– Vi har startet påmeldingen nå. Det er kun 100 plasser på konferansen, så det gjelder å notere seg 30. oktober i kalenderen og melde seg på, oppfordrer Wedemeyer.

 Påmeldingslink

Arrangører

Agder kollektivtrafikk, Vest-Agder fylkeskommune, Universitetet i Agder, Kristiansand kommune og firmaet Trollvegg står bak den nye konferansen.

Kontakt

Lukas Wedemeyer,  Kristiansand kommune,  mobil 901 97 222

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 29.06.2018 15:47
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?