Gå til hovedinnhold

Vinnerne av 17. mai-konkurransene 2017

17. mai er vel overstått, og mange flotte bidrag var med i årets konkurranser. Her kan du se hvem som vant tegne- og sangkonkurransen, samt vinnerne av beste innslag i borgertoget.

Tegnekonkurransen

Katrine Bakken fra Sjøstrand skole er en av de tre vinnerne i tegnekonkurransen.

Også i år har det vært tegnekonkurranse for barneskolene i Kristiansand. 1500 elever deltok, og alle får hvert sitt diplom.

De tre beste tegningene i årets konkurranse var tegnet av David Leander Nordvik fra Kringsjå Skole, Katrine Bakken fra Sjøstrand Skole og Tonje Songe fra Strømme Skole.

Vinnerne får premier fra Dyreparken, inngang til badeland og hvert sitt kosedyr.

Sang og glede i skoletoget

Nærmere 30 skoler og flere skolemusikkorps sørget for sang, musikk og engasjement gjennom årets marsjrute i Kvadraturen. Tusenvis hadde møtt opp for å ta del i feiringen, og tre av skolene ble utpekt som vinnerne av sangkonkurransen 2017.

Årets vinner ble Hellemyr skole som stakk av med førstepremien på 2500 kroner. Prestheia skole kom på andreplass og vant 1500 kroner, og Dvergsnes skole kom på en solid tredjeplass og vant 1000 kroner.

– Skoletoget bød nok en gang på mye sang gjennom hele marsjruta til stor glede for både jury og alle byens borgere. Festkledde, forventningsfulle og glade barn som vaier med det norske flagget og synger velkjente 17. mai-sanger er selve kjennetegnet på en vellykket 17. mai, og vi takker alle barn og lærere for bra engasjement, sa juryen.

Plastbunad gjorde inntrykk

Med nærmere 70 foreninger og organisasjoner i borgertoget var det ikke mangel på mange gode og kreative innslag. Vinneren av beste innslag og førstepremien på 2500 kroner ble Aase's venner i plast som stilte med egenlagde bunader i plast.

Aase's venner i plast gikk iført bunader laget av plastsøppel for å skape bevissthet rundt marin forsøpling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


– Dette var et nytt bekjentskap i årets borgertog, og Aase's venner i plast har gjennom sin kreativitet og humoristiske snert klart å sette fingeren på en av vår tids største miljøutfordring, nemlig marin forsøpling. Et friskt pust i årets tog, og en stor takk til damene som deltok, både i opptoget men ikke minst i forhold til jobben som ble gjort på forhånd for å lage bunader av plastsøppel, sa juryen i sin begrunnelse.

På andreplass kom Ålefjær Høneklubb som vant 1500 kroner.

– Gode naboer fra Ålefjær er så visst ingen nykommer, snarere tvert i mot. Gjennom mange år har Høneklubben gledet oss Kristiansandere på nasjonaldagen, og juryen takker igjen for et fargerikt og kreativt innslag. Juryen er begeistret over fornyelsen Høneklubben viser fra år til år, og gleder oss allerede til neste år, sa juryen i sin begrunnelse.

Tredjeplassen gikk til Kristiansand Trialklubb som vant 1000 kroner.

– Den siste pallplassen gikk til Kristiansand Trialklubb. I opptoget klarte klubben på en flott måte å vise publikum at de har et tilbud til folk i alle aldre. I tillegg til mangfoldet aldersmessig, ble det vist fram fantastiske triks av de eldste utøverne, som gjorde at det nok var mange barn, unge og voksne som kunne tenke seg å prøve ut trial, sa juryen i sin begrunnelse.

Årets jury

Juryen for årets skoletog bestod av representanter fra oppvekstsektoren, og juryen for borgertoget bestod av representanter fra organisasjon- og kultursektoren.

– Juryen takker alle deltakere for et flott borgertog. En spesiell takk til 50 årsjubilant Gimletroll som virkelig hadde mobilisert til årets tog med nærmere 500 deltakere, sa juryen avslutningsvis.

Kontaktperson

Sekretær i 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem, mob. 481 14 329

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 19.05.2017 11:08
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?