Gå til hovedinnhold

Vinnere av årets 17. mai

Ingen 17. mai uten konkurranser. Her presenteres årets vinnere av sangkonkurransen i skoletoget og konkurransen om beste innslag i borgertoget.

Sang og glede i skoletoget

24 og 7 korps skoler var samlet til utmarsj på Torvet til skoletoget 17. mai 2019. Foto: Lisan Gjendem

Tusenvis hadde møtt opp på torvet for å ta del i 17. mai-feiringen. Skoletoget, med 24 skoler og 7 korps, bød på mye sang gjennom hele marsjruta til stor glede for alle byens borgere.

- Festkledde, forventningsfulle og glade barn som vaier med det norske flagget og synger velkjente 17. mai-sanger er selve kjennetegnet på en vellykket 17. mai. Vi takker alle barn og lærere for flott engasjement, sa juryen, som hadde den vanskelige oppgaven med å velge en vinner av sangkonkurransen mellom skolene i 17. mai-toget.

Årets vinner ble Presteheia skole som stakk av med premien på 2500 kroner. Dvergsnes skole kom på andreplass og får 1500 kroner, og Hellemyr skole kapret tredjeplassen og får 1000 kroner.

Juryen består av ansatte i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

Førsteplass til Kristiansand Danseklubb 

 Kristiansand Danseklubb vant prisen for beste innslag i borgertoget i år med flotte danseopptredener langs hele traseen. Foto: Sverre Kristiansen

– Kristiansand Danseklubb fikk på en ypperlig måte vist fram klubbens aktivitet, fra de aller minste barna til de mer etablert danserne som har nådd langt i sin idrett. Innslaget fra danseklubben skapte applaus langs hele traseen, sa juryen som gav danseklubben førstepremien på 2500 kroner.

Andreplassen gikk til Aases venner i plast.

Aases venner i plast hadde laget disse flotte "bunadene" i plast. Foto: Lisan Gjendem

– Det har blitt lagt ned hundrevis av timer for å lage disse «bunadene» i plast, og i år var også det mannlige innslaget på plass. Marin forsøpling har de siste årene blitt satt på dagsordenen, og dette innslaget er uten tvil aktuelt. Sammen med Tveit Union hadde de flere stopp underveis hvor de danset vals, sa juryen som gav Aases venner i plast andreprisen på 1500 kroner.

Tredjeplassen gikk til Ålefjær Høneklubb for deres finurlige figurer og plakater som bidro til god stemning og godt humør langs hele traseen. Ålefjær Høneklubb fikk 1000 kroner i premie.

Ålefjær høneklubb vant tredjeplass for sine figurer og plakater i årets borgertog. Foto: Lisan Gjendem

Juryen består av ansatte fra Servicetorvet og kultursektoren.

Takk fra 17. mai-komiteen

17. mai-komiteen takker alle som bidro til at 17. mai ble en stor festdag. Her er komiteen avbildet sammen med bærer av byflagget, Hakeem Teland. Foto: Lisan Gjendem.

Årets 17. mai bød på nydelig vær, og tusenvis av glade og festkledde mennesker møtte opp for å få med seg skole- og borgertog. Til tross for regn på kvelden valgte mange å bli med i Tapto, og kvelden ble avrundet med flott fyrverkeri.

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av årets grunnlovsdag, og takker alle som bidro til at dagen ble en stor festdag, sier 17. mai-komiteen.

Kontakt

17. mai-koordinator og sekretær for 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem, mobil 481 14 329. 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.05.2019 12:46
Sist endret: 22.05.2019 14:32

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?