Gå til hovedinnhold

Vil ha råd fra naboene

Kommunen ber naboene om råd når det skal bygges 40 nye omsorgsboliger for personer med demens på Strømme.

- En ny måte

Vinnerarkitektenes ideskisse for vandreområdet inne på selve anlegget. Boliger er tegnet inn til venstre, og fellesareale med takhage til høyre. Illustrasjon: Friis & Moltke Architects, i samarbeid med Lund + Slaatto og Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter.

– Vi skal bygge omsorgsboliger på en helt ny måte, og vi vil involvere og informere hele nærmiljøet, sier prosjektleder Ilse van Lingen.

Invitasjon til naboene 

Omsorgsboligenes nettsider

Inspirasjon fra Nederland

Konseptet rundt de 40 omsorgsboligene er inspirert av et omsorgssenter i Nederland.

Omsorgssenteret i Nederland er utformet som et lite nabolag med boliger, kafe og andre tjenester. I tillegg til bokollektivene inneholder konseptet et torv med funksjoner. Eksempler på funksjoner som kan være aktuelle, er butikk, kafe, frisør, og fotterapi.

- Det er noe helt annet enn det vi har i kommunen fra før, og omsorgssenteret skal også tilføre noe nytt til nærmiljøet. Derfor har vi kalt inn til et møte både for å informere og for å få innspill, sier prosjektleder Ilse van Lingen.

Det planlegges også informasjons- og innspillsmøte med ulike offentlige aktører som holder til i nærområdet.

Byggingen starter i midten av 2018 og beboerne flytter inn før jul i 2019.

Skissene er klare

Arkitektene har allerede presentert skisser for sin tolkning av prosjektet. Men det er nå naboer og andre har sin beste mulighet til å komme med innspill.

- Vi ønsker velkommen til uforpliktende informasjon og dialog. Innspillene som kommer kan påvirke konseptet og utforming av bygget, sier van Lingen.

Blant spørsmålene som kommer opp på møtet, er om naboene tror de vil ha interesse for å bruke kafeen og andre muligheter i senteret. Det vil også komme spørsmål om naboene kan se for seg å bli involvert som frivillige og ha direkte kontakt med beboerne.

Tid og sted

Dialogmøte tirsdag 9. mai
kl. 18.00 – 20.00
Strømme omsorgssenter
Strømmeveien 77, Kristiansand

Kontaktperson

Ilse van Lingen  
Prosjektleder
Mobil 902 98 455

 

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 04.05.2017 15:25
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?