Vi har årets ordfører 2016!

Ordfører Harald Furre er kåret til årets ordfører! Kristiansand kommune er den stolte innehaver av Årets kommuneprofil som ordfører 2016!

Harald Furre årets ordfører

Ordfører Harald Furre er kåret til årets ordfører 2016 i Kommunal rapports kommuneprofilkåring. Foto: Kommunal Rapport

Kommunal Rapport har kåret ordfører Harald Furre til "Årets kommuneprofil som ordfører for 2016". Resultatet ble offentliggjort 12. januar i Kommunal Rapport. Furre var en av to nominerte ordførere i landet i årets kåring, og flest hadde har gitt Kristiansandsordføreren sin stemme før fristen gikk ut 6. januar.

- Dette var veldig gøy, og det oppleves som en god klapp på skuldra i jobben, sier en smilende og godt fornøyd ordfører for byen vår. – Jeg må jo innrømme at jeg synes det var litt gøy for meg personlig, og ikke minst i den jobben jeg gjør for Kristiansand. For meg er det viktig å gjøre en god figur for kommunen også nasjonalt, og bidra til å profilere byen på en god måte. Jobben som ordfører er travel, intens og krevende. Det er en meget meningsfull jobb som jeg trives godt med sier "årets ordfører".

Juryens begrunnelse

Nominasjonen av Furre er gjort på bakgrunn av at han har stått opp for homofile og fremmer Sørlandets sak nasjonalt. Han våget å markere et klart verdisyn om homofile i sørlandshovedstaden. Han gjorde det klart at kommunen og byen ikke aksepterte at noen grupperinger forsøkte å hindre andre i å delta i samfunnet. Dette var ut over forventningene til hva han som ordfører skulle gjøre. Furre tok rollen som leder for samfunnet, ikke bare en kommuneorganisasjon. Han fikk bred anerkjennelse som politisk leder. Han taklet en vanskelig situasjon spesielt godt. Han har også klart å bli en stemme for Sørlandet nasjonalt, skriver juryen i sin begrunnelse for nominasjonen.

To nominerte ordførerkandidater

- En slik kåring som Kommunal rapport her gjennomfører hvert år er med på å fremheve noen som har utmerket seg. Jeg synes også jeg hadde en meget verdig motstander i Sør-Varangers ordfører som har gjort svært mye positivt med å ta i mot så mange asylsøkere, sier Furre. Harald Furre og ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger var juryens to ordførerkandidater etter en utvelgelse blant flere innkomne forslag. Valget mellom de to ble avgjort ved «folkeavstemming», og her gikk Harald av med seieren med flest stemmer.

Uredd ordfører

Da regnbueflaggene ble fjernet av høyreekstreme i Kristiansand dagen før paraden under Skeive Dager i sommer, heiste ordføreren regnbueflagget på rådhuset og inviterte arrangørene til frokost. - Det handler om å si ifra når noen opplever urett! Kristiansand er og skal være en raus og inkluderende kommune, presiserer årets ordfører 2016. Han er ikke redd for å si ifra om urett både lokalt og nasjonalt, og taler gjerne også en statsråd i mot om han synes det trengs.

På spørsmål om han har planer om flere flaggheisinger ler han godt, og mener det må bli en liten vimpel på kontoret for denne hyggelige kåringen.

Ambisjoner for 2017

Ordfører Harald Furre ble kåret for sin innsats i 2016. For 2017 ønsker Furre fortsatt å være en god frontfigur for byen og skape begeistring for Kristiansand. - Jeg ønsker å være en god ordfører for hele byen, og ikke bare for et politisk flertall, men ha en stil og en form som gjør at en blir oppfattet som en ålreit ordfører for alle, presiserer ordfører Harald.

– Ellers gleder jeg meg til konsert på Bystranda med Elton John i år. Så har vi også et spennende prosjekt på gang med å utforme en strategi for samfunnsdelen av kommuneplanen.

Det er virkelig mye gøy og spennende som skjer framover også i 2017, oppsummerer "årets ordfører 2016". Det virker som ambisjonene og innsatsen for Kristiansand i 2017 ikke er mindre enn fjorårets.

Fakta

Årets kommuneprofil 2016 arrangeres av Kommunal rapport, og har tre kategorier:
Ordfører, rådmann og andre ledere (politiske og administrative).
Leserne har foreslått kandidater. En jury har valgt ut to finalister i hver kategori.

Kriteriene: Ordførerprisen skal gå til en ordfører i en kommune eller en fylkeskommune som har utmerket seg i løpet av dette året. Han eller hun må ha vist politisk lederskap utenom det vanlige; startet en viktig debatt, taklet en vanskelig situasjon godt, drevet fram en viktig politisk beslutning, utviklet lokalsamfunnet, styrket kommunens omdømme.

Kontakt

Ordfører Harald Furre, mobil 982 81 890

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 12.01.2017 07:36
Sist endret: 07.12.2017 17:05