Gå til hovedinnhold

Veteraner hedres for tjeneste 8. mai

På frigjøringsdagen 8. mai skal det deles ut medaljer til 45 veteraner for deres tjeneste i internasjonale operasjoner.

Utenlandsveteraner hedres

Utenlandsveteraner fra Kristiansand kommune og nabokommunene blir hedret 8. mai for deres innsats i internasjonale operasjoner. Illustrasjon av Svein Tybakken.

På Frigjørings- og veterandagen 8. mai 2017 blir 45 veteraner hedret for sin innsats i internasjonale operasjoner. Medaljene som deles ut er TYBRIG-medaljen for innsats i Tysklandsbrigaden etter 2. verdenskrig, og Forsvarets Medalje for Internasjonale Operasjoner. Dette dreier seg om tjeneste i Gaza, på Balkan og i Libanon, hvor noen får SFOR-medaljen og noen UNIFIL-medaljen.

Totalt 180 deltakere vil være til stedet på veteranarrangementet som finner sted 8. mai klokken 18.30 på Caledonien. Arrangementet er et samarbeid mellom Forsvaret, Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner avdeling Kristiansand (NVIO) og Kristiansand kommune ved ordfører Harald Furre.

Viktig innsats for landet

Ordfører Harald Furre er vert sammen med NVIO og Forsvaret, og han ser frem til å kunne hedre veteranene for sin innsats.

– 8. mai er en viktig dag som markerer frigjøringen av Norge etter den tyske okkupasjonen. I den forbindelse hedres utenlandsveteraner fra Kristiansand og omegn for operasjoner som de har vært delaktige i. Vi ønsker å sette pris på de som har tatt vare på Norges sikkerhet og viktige internasjonale forbindelser. Veteraner har en viktig posisjon i samfunnet, og kommunen verdsetter innsatsen de har gitt, sa ordfører Harald Furre.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 08.05.2017 12:49
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?