Gå til hovedinnhold

Delvis stengt til tirsdag morgen

Gravingen i Vestre Strandgate ble mer komplisert enn forventet og gaten blir fortsatt delvis stengt fram til tirsdag morgen. Omkjøring via Festningsgata.

Ferdig tirsdag morgen

Ingeniørvesenet måtte grave mye større grøft enn først antatt på grunn av store mengder kabler og høy grunnvannstand. Foto: Kristiansand kommune, ingeniørvesenet

– Vi har nå åpnet to felt inn til byen og åpner snart ett felt ut av byen slik at trafikken skal gå som normalt. I 12-14 tiden i dag, mandag 7. januar, snur vi om på dette slik at det blir to felt ut av byen og ett inn. Vi håper dette reduserer ulempene for trafikken til et akseptabelt nivå, sier prosjektingeniør i ingeniørvesenets plan- og prosjektavdeling, Jørund Kristoffer Haugland. 

– Planen videre er å jobbe i dag og i natt for å komme oss ut av Vestre Strandgate innen tirsdag morgen. Deretter fortsette vi jobben med å grave ned nye rør i Tordenskjolds gate ut 2019, sier Haugland.

Mye kabler

I forbindelse med gravearbeidene over de fire feltene i Vestre Strandgate i helgen 4.-7. januar, møtte ingeniørvesenet på høy grunnvannstand (ca. 0,5m). De måtte etablere pumpekum for å få vannet bort. Ingeniørvesenets folk var forberedt på mye kabler i området, men antallet overrasket dem.

– Det dukket det opp betydelig mere kabler enn vi hadde forventet. Dette hindret oss i å etablere forsvarlig grøftesikring, så vi måtte da grave mye større grøft enn planlagt for å sikre våre arbeidere i grøfta, sier Bjørn Kristian Kristensen i ingeniørvesenet. 

Oppdimensjonere rør

Kartet viser vestre deler av Kvadraturen og Tordenskjoldsgate der det skal legges nye rør i løpet av 2019.

– Vi skal legge nye rør i hele kvadraturen i løpet av de neste 25 år. Det er politisk vedtatt at alle fellesrør i Kvadraturen skal separeres. I Tordenskjolds gate skal vi fornye gamle rør og oppdimensjonere for å kunne håndtere klimaendringer og lokal befolkningsvekst, forteller Haugland.

– I første omgang skal vi altså krysse Vestre Strandgate og grave i Tordenskjolds gate frem til Festningsgata. Dette skal foregå i 2019. Deretter skal vi etter planen grave fra Colorline-bygget og opp Vestre Strandgate i 2020, sier Haugland, som forteller at at rørene skal graves på tradisjonelt vis og fornyes. Igjennom Markens gate skal imidlertid ingeniørvesenet benytte en gravefri metode der de graver grop på hver side av gaten og presser nye rør igjennom sanden.

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 04.01.2019 16:04
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?