Gå til hovedinnhold

Vellykket utstillingsåpning

Torsdag 26. april var det klart for kulturskolens utstillingsåpning der 130 elever ved kunstfag stilte ut sine verk. Nærmere 300 mennesker tok turen til åpningen som fant sted i Rådhuskvartalet, og utstillingen er tilgjengelig for publikum frem til 30. mai.

Kulturdirektøren var imponert

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe åpnet elevutstillingen i Rådhuskvartalet med en flott velkomsttale.

I løpet av ett skoleår har 130 elever ved kunstfag på Knuden – Kristiansand kulturskole arbeidet med ulike kunstverk. Torsdag 26. april var det klart for å vise frem arbeidet i en egen utstillingsåpning som ble arrangert i Rådhuskvartalet.

Utstillingen ble åpnet av kulturdirektør Stein Tore Sorthe, og et kulturskoleband. Nærmere 300 besøkende tok turen denne dagen, og i åpningstalen sa kulturdirektøren at han var imponert over variasjonen utstillingen hadde å by på. Han påpekte også betydningen av kulturskolen som en arena for å kunne utvikle den kreative og estetiske sansen som kommer til å bli en etterspurt kompetanse i framtidens samfunn.

Her er noen flere bilder fra åpningen.

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe.

Variert innhold

Milla Egeland (10 år) har laget en skulptur til utstillingen. Skulpturen er laget av et materiale som heter ostevoks som i utgangspunktet et relativt hardt materiale, men som blir mykere og enklere å jobbe med når det blir varmt.

Utstillingen viser rundt 320 elevverk som er laget av kunstelever i alderen 8 til 18 år. Utstillingen har ikke et bestemt tema, men forsøker å vise bredden i hva elevene har arbeidet med i løpet av skoleåret. Man ser alt fra leireskulpturer, keramikk og smykkekunst til billedkunst og animasjonsfilm under utstillingen.

- Siden mesteparten av skoleåret er i produksjon er det utrolig viktig for oss at kunstelevene opplever at de har et publikum. I kveld fikk de bekreftet dette, og dette er også den mest vellykkede åpningen vi har hatt noen gang, sier Rudi Willem som er fagansvarlig for avdeling for visuell kunst ved kulturskolen.

I tillegg til dyktige kunstelever som har produsert flotte verker, kommer ikke resultater av seg selv.

Tidligere avdelingsleder for visuell kunst ved kulturskolen Bente Jansen (til venstre) gratulerte fagleder for avdelingen Rudi Willem (til høyre) med utstillingsåpningen.

- Uten kunstlærerenes innsatsvilje og engasjement hadde vi aldri kommet så langt, sier Willem om sine kolleger Kelly Danielsen, Brith Helland Hagen og Paul Magnus Lundø ved kunstavdelingen på kulturskolen.

Utstillingen står i Rådhuskvartalet frem til 30. mai 2018. Utstillingen kan ses på ukedager fra kl. 08.00 til 15.30, men i tillegg er Rådhuskvartalet åpent fram til kl. 21.00 på tirsdager og torsdager.

Utstillingen er gratis og passer alle aldre.

Nå kan du søke elevplass

Det går mot sommerferie og semesterslutt på kulturskolen, men man kan nå søke elevplass for neste skoleår. Kulturskolen har fag innen kunst, musikk, teknologi og teater. Man søker via skolens nettside som er: www.knuden.no

Forfatter: Karoline Rise Nøstdal
Publisert: 30.04.2018 09:54
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?