Gå til hovedinnhold

Velkomstsamling for nye innbyggere

Torsdag 20. oktober var nye innbyggere invitert til velkomstsamling i Rådhuskvartalet. Både store og små tok turen denne kvelden, og ordfører Harald Furre ønsket dem velkommen.

Velkomstsamling

Asgodom Habte og Nebyat Abraham med sine to barn flyttet fra Tromsø til Kristiansand for tre måneder siden.

Hvert år flytter mer enn 1000 innbyggere til Kristiansand. For å gi nyinnflyttede informasjon om byen og ulike tilbud inviterte ordfører Harald Furre til velkomstsamling i Rådhuskvartalet. Nærmere 100 stykker tok turen denne høstkvelden og de inviterte fikk servert kringle, kaffe og mineralvann.

Blant de inviterte var en firebarnsfamilie som var nyinnflyttet fra Tromsø. De kom til Kristiansand for tre måneder siden, og var glad for å bli invitert til velkomstsamlingen.

– Å bli invitert hit gjør at jeg føler meg velkommen i Kristiansand, og det syns jeg er hyggelig. Vi syns Kristiansand er et fint sted og vi trives. Utfordringen videre er å finne en jobb, og vi håper kvelden kan gi oss informasjon om mulighetene som finnes i byen, sier Nebyat Abraham.

15 stands

Rundt omkring i Rådhuskvartalet hadde bedrifter og frivillige organisasjoner satt opp stands som de nye innbyggerne kunne besøke. Hennig Olsen delte ut is og Aquarama, Color Line, Agder Kollektivtrafikk, Home Start Familiekontakten, Antiotika, Kulturskolen, Kristiansand Fekteklubb, Avfall Sør, Blå Kors, Diabetesforbundet, Den norske Turistforeningen, Kristiansand Folkebibliotek og Vipers var til stede.

Rådhuskvartalet var fylt av forskjellige stands hvor de inviterte fikk informasjon om ulike tilbud i byen.

Byens mange muligheter

Velkomstsamlingen fant sted i amfiet, og det ble fremført et flott musikkinnslag av sangartisten Vibeke Siljan og pianist Iancu Ilies. Deretter tok ordføreren ordet og ønsket alle velkommen før han presenterte byen, dens historie, næringslivet, kulturlivet, tilbud og muligheter. Klikk på bildene for større versjon.

Amfiet i Rådhuskvartalet var fullsatt under velkomstmøtet.Ordfører Harald Furre presenterte byens mangfoldig tilbud og muligheter.

Ordføreren kunne også fortelle at velkomstsamlingen er viktig for å kunne gi nye innbyggere informasjon om hva byen kan by på.

- Det er viktig at nye innbyggere føler seg inkludert i sin nye hjemby, enten de kommer hit som flyktninger, fra andre land eller flytter fra andre steder i Norge. Ved å arrangere en velkomstsamling kan vi ta i mot nye innbyggere og gi dem god informasjon om Kristiansand slik at de kan få utbytte av alt som denne byen har å by på, sier Furre.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 20.10.2016 21:59
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?