Gå til hovedinnhold

Velkommen til folkefest

Onsdag 16. august er det duket for folkefest og offisiell åpning av Torvet og parkeringsanlegget.

Variert festdag

- Velkommen til folkefest på Torvet, sier arrangementskoordinator Tore Løvland i Kristiansand kommune. Mandag var riggingen av scenen som symfoniorkesteret og Helene Bøksle skal opptre fra, i full gang. - Vi tror at dette blir en festdag, med varierte arrangementer for både store og små. Dagen begynner med program for barnehagebarn, og avrundes med konsert med et fulltallig Kristiansand Symfoniorkester som opptrer sammen med Helene Bøksle. Det er første gang symfoniorkesteret spiller på Torvet, så dette er vel verdt å få med seg, sier arrangementskoordinator Tore Løvland i Kristiansand kommune.

Program

Etter en lang byggeperiode markeres det denne dagen at både Torvet, og parkeringsanlegget under Torvet, er klare til bruk. De siste dagene har det vært hektisk jobbing med å legge de siste granitthellene, feie Torvet og rulle ut de siste lengdene med gress der det nettopp sto anleggsbrakker.

Den offisielle åpningen er det ordfører Harald Furre som står for. Det skjer klokka 19.00. Kort tid etter inntar Kristiansand Symfoniorkester og Helene Bøksle, og sammen byr de på vakker sang og musikk i nesten halvannen time.

Men før folkefesten kommer så langt, vil det være en rekke aktiviteter fra paviljongen på den øvre delen av Torvet. Fra klokka 10.00 og halvannen time framover opptrer både Superbandet (Stein Roger Sordal, Askil Holm og Bjarne Severinsen) og Baldrian og Musa for barnehagebarn og andre skuelystne.

Resten av programmet starter klokka 15.00, og fra da av går det slag i slag helt til symfonikerne og Helene Bøksle går av scenen ca. 20.30. I løpet av disse timene blir det både trekkspillmusikk fra et orkester fra vennskapsbyen Münster, underholdning med Skrimmel Skrammel, drilloppvisning av Tveit Union og konserter med både I am K og Oakland Rain.

Det er Kvadraturforeningen, Sparebanken Sør, Torvparkering AS, Torvkvartalet og Kristiansand kommune som bidrar til å få arrangementet på plass.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 14.08.2017 14:34
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?