Gå til hovedinnhold

Varmetelt, mat og drikke i taxikø

Fra 24. november starter tilbudet med varmetelt i taxikøen i Bryggebakken. Fem fredager og lørdager før jul deles det ut boller, kaffe, kakao og vann fra klokka 23.00 – 03.00.

Ekstra tiltak i julebordsesongen

Mange gode krefter går sammen om ekstra tiltak i taxikøer under julebordsesongen. Fv: Heidi Sørvig, leder Kvadraturforeningen, Reidun Guttormsen, rådgiver skjenkebevilling, Wenche Storbrua, sentralbordleder Taxi Sør, Yngvar Aas, politiet, Carl Fredrik Holst, markedssjef 0700 Agder Taxi og natteravnkoordinator Hallvard Auestad. Foto: Ragna Marie Henden

– Fem lørdager før jul har vi ekstra tiltak i forbindelse med julebordsesongen. Vi er opptatt av at alle gjestene i byene skal ha en trivelig julebordopplevelse i byen også i år, sier kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne M. Benitez Nilsen.

Samarbeidsprosjekt

I flere år har en rekke gode krefter gått sammen om varmetelt, kaffe og boller til folk i taxikø i julebordsesongen. Politiet, utelivsnæringen, kvadraturforeningen, taxinæringen, natteravnene i Kristiansand og Kristiansand kommune går sammen også i 2018 om et godt tilbud til folk på byen som venter på taxi. Alle parter spleiser også økonomisk for å få dette til.

– Byen og utelivet fylles opp av festglade og hyggelige mennesker som er ute med gode kollegaer i denne tiden. De aller fleste oppfører seg slik de skal, men dessverre opplever vi en økning i antall uønskede hendelser på byen i denne perioden, og gjerne knyttet til uro i taxikøer, sier Yngvar Aas fra politihuset i Kristiansand, som også oppfordrer folk til å passe på hverandre. Julebordet skal være en kveld en ønsker å huske og ikke helst vil glemme.

Gode råd i julebordsesongen fra politiet

Varmetelt kun i Bryggebakken

– I år har vi bestemt at det bare blir varmetelt i Bryggebakken, som styres av taxinæringen. Siden rutebilstasjonen er under ombygning blir det vanskelig med telt der i år som vi har hatt tidligere, sier Wenche Storbrua i Taxi Sør.

– Vi har et varmetelt i Bryggebakken ved taxiene. Her deler vi ut boller, kaffe, kakao og vann fra klokka 23.00 – 03.00 på natta hver fredag og lørdag. Dette har vi tilbudt i flere år, og politiet sier de merker forskjell etter dette. Nå er det lite slåssing i taxikøen, og folk fryser ikke i selskapstøy mens de venter på taxi, sier Wenche Storbrua, sentralbordleder i Taxi Sør og Carl Fredrik Holst, markedssjef i 07000 Agder Taxi.

– Natteravnene bistår taxinæringen på lørdagen, og går hver lørdag fra 22.30 - 03.00. Vi har sett at stemningen i taxikøen kan være ekstra amper på denne tiden. Folk på julebord er ofte lettere kledd enn når en skal på fest ellers. I tillegg er julebordsesongen gjerne den kaldeste og våteste tiden på året. Denne kombinasjonen fører med seg at folk fryser og vil fort hjem, noe som igjen førte til dårlig stemning og en del amperhet i taxikøene, sier Hallvard Auestad, koordinator for Natteravnene i Kristiansand.

– Men telt ved siden av køene, der folk kunne varme seg, få en bolle og en kaffe eller kakao mens de ventet på skyss hjem har hatt en veldig god effekt, og ført til at vi omtrent ikke registrerer voldsepisoder i taxikøene lenger, sier Auestad.

Film om natteravnene i Kristiansand

Flere taxiholdeplasser

I julebordsesongen blir det også taxiholdeplasser ved Rutebilstasjonen/Jernbanen og Parko.

Fem helger før jul

Følgende dager er varmeteltet åpent fra kl 23.00 – 03.00.

Fredag 24. november – lørdag 25. november
Fredag 1. desember – lørdag 2. desember
Fredag 8. desember – lørdag 9. desember
Fredag 15. desember – lørdag 16. desember
Fredag 21. desember - lørdag 22. desember

Rimelige boller fra bakere

– Tre bakere i byen selger boller til en rimelig pris til arrangørene av tiltaket. Det er Geheb, Dampens og Edgars som bidrar her, sier leder for Kvadraturforeningen og Kvadraturforeningens Gårdseierforening, Heidi Sørvig.

Kaffe og kakao leveres i samarbeid med hotellene i nærheten.

– Utestedene blir også oppfordret til å servere kundene rikelig med vann den siste timen før stengetid, sier Marianne Guttormsen, rådgiver for skjenkebevilling i Kristiansand kommune.

Kontakt

Kriminalitetsforebyggende koordinator, Johanne M. Benitez Nilsen, mobil: 952 35 820
Yngvar Aas, Agder politidistrikt, politihuset Kristiansand, mobil: 970 13 856
Janne Merete Ring Andersen, daglig leder Taxi Sør, mobil: 402 18 139
Heidi Sørvig, leder Kvadraturforeningen, mobil: 480 37 152
Hallvard Auestad, natteravnskoordinator, mobil: 906 00 159 
Mirza Becirbegovic, daglig leder 07000 Agder Taxi, mobil: 965 12 100

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 06.12.2018 15:29
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?