Gå til hovedinnhold

Vær forberedt på regn, torden og vind

Det meldes om stor fare for lokalt kraftige regnbyger, tordenbyger og sterke vinder fra i natt og frem til fredag morgen.

Sjekk takrenner og sluk

Byingeniør, Glen Allan Eikeland oppfordrer innbyggerne til å sjekke at takrenner, rister og sluk er åpne. Foto: Svein Tybakken

Byingeniør, Glen Allan Eikeland oppfordrer innbyggerne til å sjekke at takrenner, rister og sluk er åpne. Dette gjelder også rister og sluk i nærheten av der du bor.

– Det er også svært viktig at man tar forholdsregler i forhold til plutselige, kraftige vinder og sikrer trampoliner og andre løse gjenstander, sier Eikeland. Kommunen sjekker kritiske avløp for å sikre at disse er åpne.

Kan opptre svært lokalt

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdal opplyser onsdag ettermiddag at det i natt kommer inn varm luft som gir potensiale for kraftige tordenbyger. Varmest og størst sjanse for kraftig torden blir det trolig fra torsdag ettermiddag. Regnbygene kan bli svært lokale, men med kortidsnedbør opp mot 25mm per time. Dette kan forårsake store mengder vei i vannbanen og krever aktsomhet fra bilister.  Værtypen kan gi virvelvinder og store byger kan føre med seg kraftige fallvinder som gir lokalt sterk vind.

– Slike vinder oppstår gjerne der det ikke ellers blåser, og kan for eksempel medføre at trampoliner kan blåse av gårde, opplyser Løvdahl.

Se værvarselet på Yr.no her 

Kontakt oss

Har du spørsmål eller behov for hjelp fra kommunen, ring sentralbordet på 38 07 50 00 i åpningstiden 08.30-15.30.

Opplever du at det flommer over og at nedbørsmengdene skaper problemer, ta kontakt med ingeniørvesenets vakttelefon  – vann og avløp: 38 02 93 63.

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 05.06.2019 15:36
Sist endret: 05.06.2019 15:48

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?