Gå til hovedinnhold

Vær beredt på mye regn

Det er varslet mye regn i løpet av helgen. Kristiansand kommunes ingeniørvesen sjekker kritiske avløp og ber folk være føre var.

Store nedbørsmengder

Løv fra trærne kan skape tette sluk, noe teknisk direktør Terje Lilletvedt viser her. Han oppfordrer alle om å sjekke takrenner, rister og sluk i helgen, og fjerne løv og annet som måtte hindre regnvannet fra å renne ned i avløpene.

Det er ventet lokalt store nedbørsmengder over Agder lørdag og søndag. Teknisk direktør i Kristiansand kommune, Terje Lilletvedt oppfordrer innbyggerne til å ta sine forholdsregler og rense takrenner, rister og sluk.

– Ingeniørvesenet vil inspisere kritiske avløp foran helgens varslede regnvær. Mange sluk tettes på denne tiden på grunn av alt løvet. Det er fint om alle sjekker rister og sluk på egen tomt eller i nærheten av der man bor, og ta bort løv og annet som måtte hindre regnvannet fra å renne ned i avløpene. Har du åpen båt kan det være lurt å sjekke at også den ikke har fått tettet lensehullene av løv, sier Lilletvedt, som opplyser at ingeniørvesenet vil ha oppsynsmenn ute gjennom helgen.

Dersom noen opplever at det flommer over og skaper problemer, kan ingeniørvesenet nås på vakttelefon 38 02 93 63.

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 09.11.2018 08:05
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?