Gå til hovedinnhold

Vær beredt på mye regn

Det er varslet mye regn fra fredag til lørdag. Kristiansand kommunes ingeniørvesen sjekker kritiske avløp og ber folk være føre var.

Ventes mye regn

På denne tiden tettes mange sluk og rister på grunn av snø, is, grus, jord, kvist eller løv. Ingeniørvesenet er allerede godt i gang med å sjekke kritiske avløp så de ikke tettes på grunn av mye regn, og oppfordrer innbyggere til å være føre var. Foto: produksjonssjef i ingeniørvesenet, Torfinn Jore.

Det er ventet lokalt store nedbørsmengder over Agder fra fredag kveld til lørdag morgen. Teknisk direktør i Kristiansand kommune, Terje Lilletvedt oppfordrer innbyggerne til å ta sine forholdsregler og rense takrenner, rister og sluk.

– Ingeniørvesenet er i gang med å inspisere kritiske avløp foran helgens varslede regnvær. De har også laget hull i brøytekanter slik at vannet kan komme ut. På denne tiden tettes mange sluk og rister på grunn av snø, is, grus, jord, kvist eller løv. Det er fint om alle sjekker rister og sluk på egen tomt eller i nærheten av der man bor, og tar bort snø, is og annet som måtte hindre regnvannet fra å renne ned i avløpene, sier Lilletvedt som opplyser at ingeniørvesenet vil ha oppsynsmenn ute gjennom helgen.

Dersom du ser at vannkummer, sluk eller rister tettes på grunn av snø, is eller annet og det skaper problemer, ta kontakt med ingeniørvesenets vakttelefon så tidlig som mulig på telefonnummer 38 02 93 63.

Gult varsel

Det ventes opp mot 50 mm regn fra fredag ettermiddag til lørdag morgen. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og yr.no har meldt gult varsel om flomfare og jordskredfare i Vest-Agder. Regn og mildvær kan forårsake snøsmelting som kan skape problemer enkelte steder. Det kan være i form av issvuller som løsner, økt vannføring i indre områder, eller sørpeskred.

Dersom problemer oppstår, ta kontakt med ingeniørvesenets vakttelefon 38 02 93 63.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 08.02.2019 15:52
Sist endret: 08.02.2019 15:57

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?