Gå til hovedinnhold

Vær beredt på mye nedbør

Det er varslet mye regn fra tirsdag kveld 11. juni og frem til onsdag kveld. Kristiansand kommunes ingeniørvesen har iverksatt tiltak, og oppfordrer folk til å se over rister og sluk på egen tomt.

Varslet kraftige regnbyger

Byingeniør, Glen Allan Eikeland oppfordrer innbyggerne til å sjekke at takrenner, rister og sluk er åpne. Foto: Svein Tybakken

Fra tirsdag kveld er det fare for lokalt mye nedbør i nedre deler og kystnære strøk i Agder og Telemark. Frem til onsdag kveld kan det komme 60-80 millimeter. I den mest intense perioden fra tirsdag kveld til onsdag morgen kan det komme 30-40 millimeter på 3 timer. Dette varsler Meteorologisk institutt.

I forbindelse med de varslede nedbørsmengende har ingeniørvesenet iverksatt tiltak.

– Ingeniørvesenet har blant annet gjort noen sikringstiltak omkring Jegersberg dam. Vi senker vannstanden i Grotjønn og vi går over alle kritiske sluker og rister for å sikre at disse er åpne. Vi har også ekstra beredskap ute for å holde oppsyn i de ulike sonene, sier byingeniør Glen Allan Eikeland.

Han oppfordrer innbyggere til å sjekke at takrenner, rister og sluk er åpne. Dette gjelder også rister og sluk i nærheten av der du bor.

Se værvarselet på Yr.no her

Kontakt oss

Har du spørsmål eller behov for hjelp fra kommunen, ring sentralbordet på 38 07 50 00 i åpningstiden 08.30-15.30.
Opplever du at nedbørsmengdene skaper problemer, ta kontakt med ingeniørvesenets vakttelefon – vann og avløp: 38 02 93 63.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 11.06.2019 17:26
Sist endret: 11.06.2019 17:26

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?