Gå til hovedinnhold

Vant Sørlandets energipris

Kristiansand kommune vant LOS Energys energipris for 2017 i kategorien offentlig for det systematiske arbeidet med energiledelse. I 2016 ble Kristiansand første norske ISO 50001-sertifiserte kommune.

- Stolt

Harald Steinsholt (t.v.) fra LOS Energy delte ut prisen, som ble tatt imot av Hans-Christian Gram fra Kristiansand kommune.

Utmerkelsen hedrer virksomheter innen offentlig og privat sektor som er smarte strømbrukere, og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak.

Kristiansand kommune vant i kategorien offentlig i konkurranse med Arendal Havn og Sørlandet Sykehus HF, som også var nominert.

- Vi er veldig stolte over å oppnå denne internasjonale sertifiseringen, som henger høyt. Energiledelse har vært prioritert i Kristiansand kommune siden 2007, og det er oppnådd svært gode resultater, forteller Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune.

– Kristiansand kommune setter Sørlandet på kartet med strategisk og målrettet arbeid knyttet til energiledelse, og bør være en stor inspirasjon for andre bedrifter og kommuner, sier juryformann Anders Gaudestad i LOS AS.

Vunnet før

Den kommunale fagenheten Kristiansand Eiendom har i flere år arbeidet godt med energiledelse.

– Juryen legger spesielt godt merke til at Kristiansand kommune har jobbet systematisk over mange år, og det investeres fortsatt i gode enøk-tiltak, sier Gaudestad.

Dette er ikke første gang Kristiansand kommune hedres for god energibruk. På LOS Energy Day 2015 ble IKEA og Kristiansand kommune kåret til Norges beste virksomheter innen energiledelse. Arendal kommune KF vant prisen i fjor.

Juryen i Sørlandets Energipris 2017 har bestått av eksperter innen miljø- og energiledelse: Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

Forfatter: LOS Energy
Publisert: 01.06.2017 07:43
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?