Gå til hovedinnhold

Vannledningsreparasjon kan gi farge i Otra

- Fra fredag 2. mars og ut i neste uke kan det bli hvitaktig farge på noe av vannet i Otra fra Sødal og til utløpet av elva. Vi skifter vannmåler og må gjøre reparasjoner på en vannledning, informerer driftsleder Kjell Einar Liane.

Skifte av vannmåler på Galgeberg

- Vi må skifte denne defekte vannmåleren du ser på bildet her, og reparere vannledningen. Det kan derfor bli noe misfarging av elvevannet fra Sødal og ut til utløpet i reparasjonsperioden, informererer driftsleder Kjell Einar Liane. Foto: Ragna Marie Henden

- Vi må skifte vannmåleren på Galgeberg som er defekt, og gjøre noen reparasjonsjobber på en del av en vannledning. I den forbindelse må vi slippe ut vannet som normalt går i den såkalte industriledningen på 1, 7 km fra Vennesla og som ender ut i sjøen på 42 meters dyp ved Odderøya.

- Vannmåleren som må skiftes er fra gammelt montert slik at det blir en større jobb for oss som kan ta flere dager. Vi monterer nå den nye måleren så vi ved neste reparasjon lettere skal kunne skifte deler, sier driftsleder Liane. – Vannmåleren måler strømmen i ledningen som går fra Hunsfoss inneholder noe tremasse sammen med elvevann. Det er denne tremassen som kanskje kan gi noe farge i vannet. Dette er lovlige utslipp som normalt kommer ut i sjøen, men som nå kommer ut ved Sødal før det renner ut i Byfjorden.

- Vi vil med dette varsle innbyggerne på forhånd så folk kan være klar over årsaken til eventuell misfarge på noe av vannet i elva. Fylkesmannen er også varslet om arbeidene, sier Liane.

Kontakt

Kjell Einar Liane, driftsleder ledningsnett, Avløp VA Miljø, Kristiansand kommune,
tel: 382 43 051 \ 952 31 399, epost: kjell.e.liane@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 27.02.2018 09:31
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?