Gå til hovedinnhold

Valgpakken er på vei til alle husstander

Denne uken mottar innbyggerne i Kristiansand, Søgne og Songdalen valgpakken med informasjon om årets kommunestyrevalg.

Informasjon

Alle husstander i Søgne, Songdalen og Kristiansand mottar en valgpakke. Den inneholder informasjon fra partiene som stiller til valg, i tillegg til praktisk informasjon om valget. (Foto: Batfish AS)

Valgpakken inneholder informasjon fra alle partiene og listene som stiller til årets kommunestyrevalg i den nye kommunen. I tillegg får du informasjon om valglokaler, tidspunkt og praktisk informasjon om hvordan du kan få mest mulig ut av din stemme.
Valgstyret har bedt om at det sendes ut en valgpakke til alle husstander i den nye kommunen.

─ Vi håper at velgerne på denne måten opplever at de enklere kan bestemme seg for hvilken liste de ønsker å gi sin stemme til, forklarer leder av det administrative valgsekretariatet, Marianne Tronstad.

Valget avvikles som om kommunesammenslåingen allerede har funnet sted. Det vil si at det velges kommunestyre til nye Kristiansand kommune. Innbyggere i Søgne, Songdalen og Kristiansand kan stemme i hvilket som helst valglokale i det som blir den nye kommunen.

Valg 2019

Få mest mulig ut av din stemme

Når du skal stemme finner du alle stemmesedlene i valglokalene, og det er lagt opp til at velgerne både kan gi ekstra personstemmer (kumulere) og sette på slengere på stemmeseddelen når de er i valglokalet.

Du kan sette opp hele 17 slengere, det vil si at du gir personstemmer til kandidater fra andre partier enn det du stemmer på.

─ For å kumulere settes et kryss ved siden av navnet til en listekandidat du synes ekstra godt om. Vedkommende vil da rykke høyere opp på partiets liste, forklarer Tronstad.

Årets valgpakke er levert inni et nedbrytbart bioplastomslag, som du kan kaste rett i matavfallet.

Også fylkestingsvalget avvikles som om sammenslåingen allerede har funnet sted, og det velges fylkesting til nye Agder fylke.

Forfatter: Pernille Ihme
Publisert: 27.08.2019 09:43
Sist endret: 27.08.2019 09:43

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?