Gå til hovedinnhold

Vågsbygd skole vant Beintøft-konkurransen

Miljøagentenes store nasjonale gå- og sykkelkonkurranse Beintøft for barneskoler er avsluttet. Vågsbygd skole vant hovedpremien på 10 000 kroner for beste skole i Kristiansandsregionen.

Vågsbygd skole best i Beintøft

Varaordfører Jørgen Kristiansen delte ut diplom og premie til vinner Vågsbygd skole ved elevrådsrepresentantene Leo Svindal Vatne og Helene Vehus Ubostad. Foto: Bjørne Jortveit

I Kristiansand har 101 klasser fra 16 skoler deltatt i konkurransen Beintøft for alle barneskoleelever i Norge. Konkurransen skal inspirere til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Lærerne registrerte poenger hver dag i september etter hvor mange elever som gikk, syklet eller brukte kollektivtransport.

Elevene ved Vågsbygd skole samlet over 20 000 poeng ved å sykle og gå til skolen, og ble beste skole i Kristiansandsregionen. Hele 14 klasser deltok fra Vågsbygd skole. 6 B fra Vågsbygd var beste klasse med 2396 poeng. 

Varaordfører delte ut premier

På vegne av klasse 6B ved Vågsbygd skole mottok Kamilla Olsen (f.v.), Amalie Wangberg Kvanes og Filip Steinsund Jansen diplom og premie av varaordfører Jørgen Kristiansen. De ble beste klasse i Kristiansandsregionen i Beintøft-konkurransen. Foto: Bjørne Jortveit

16. oktober delte varaordfører Jørgen Kristiansen ut diplom og pengepremier til de tre beste klassene og til de tre beste skolene i Kristiansandsregionen.

I sin tale til elevene sa Jørgen Kristiansen at det er fem veldig gode grunner til at barn bør sykle og eller gå til skolen:

 • Hensynet til klima og miljø
 • Fysisk aktivitet
 • Det sosiale i å gå eller sykle sammen til skolen
 • Trafikksikkerhet (færre foreldre kjører bil nær skolen)
 • Elevene er mer opplagt til å lære når de har syklet eller gått

Resultater

Elevrådsleder Pia Eiersland mottok diplom på vegne av Sjøstrand skole av varaordfører Jørgen Kristiansen. Sjøstrand var nest beste skole i Kristiansandsregionen. Foto: Bjørne Jortveit

Beste klasser i Kristiansand kommune:

 1. Klasse 6B på Vågsbygd skole (2396 poeng) – kr 5000
 2. Klasse 5A på Sjøstrand skole (2388 poeng) – kr 2000
 3. Klasse 4A på Øvre Slettheia skole (2365 poeng) – kr 2000

Beste skoler i Kristiansandsregionen:

 1. Vågsbygd skole (20 678 poeng) – kr 10 000
 2. Sjøstrand skole (13 548 poeng) – kr 5000
 3. Kringsjå skole (11 508 poeng) – kr 5000

Beste klasser og skoler blir kåret etter hvor mange poeng de har samlet med å gå, sykle eller ta kollektiv transport til skolen.

28 ganger rundt jorda

Målet med Beintøft er å redusere biltrafikken slik at en får sprekere og mer opplagte elever, en tryggere skolevei og ikke minst reduserte utslipp av skadelige klimagasser.

I løpet av september måned registrerte elevene alle gå- og sykkelturer.  Da ble det på landsbasis tilbakelagt en distanse på totalt 28 ganger rundt jordkloden. 

I Kristiansandsregionen, som her inkluderer Søgne, Songdalen, Vennesla, Birkenes og Lillesand, deltok 25 skoler og 134 klasser. Alle klassene har syklet og gått totalt over 110 000 km. Dette gir en direkte besparelse i CO2-utslipp på ca. 15 tonn. Kampanjen bidrar også til at drøyt 3000 barn i Kristiansandsregionen oppdrar foreldre til å redusere bilbruken.

I tillegg til å registrere alle turer, har elevene utført ukesoppdrag innen temaer som trafikksikkerhet, søppel på skoleveien og sykkelglede. En av de nasjonale vinnerne under temaet «tenke global, handle lokalt» var klasse 2 B på Kringsjå skole.

Beintøft

Det er Miljøagentene som er ansvarlig for Beintøft. På oppdrag fra ATP-samarbeidet og Kristiansand kommune er Klimaalliansen på Grønt senter lokal tilrettelegger. ATP-samarbeidet bidrar med premier til alle klasser som deltar, og i år er det en fotball. I tillegg bidrar ATP med pengepremier til de beste skolene og de beste klassene.

Se alle resultatene og les mer om konkurransen

Kontakt

Bjørne Jortveit, rådgiver i by- og samfunnsenheten Kristiansand kommune/ATP-samarbeidet
Mob: 908 02 839

Kringsjå skole ble tredje beste skole i Kristiansand

Albert Reme (t.v.) og Jens Widding fra elevrådet mottok diplom på vegne av Kringsjå skole. Kringsjå var tredje beste skole i Kristiansand. Varaordfører Jørgen Kristiansen delte ut diplom. Foto: Bjørne Jortveit

Klasse 5 A ved Sjøstrand skole ble nest beste klasse i Kristiansandsregionen

Lykke Elida Haugen (f.v) og Berg Skeie Bjørnsson fra klasse 5A ved Sjøstrands skole fikk diplom som nest beste klasse av varaordfører Jørgen Kristiansen. Foto: Bjørne Jortveit

Forfatter: Bjørne Jortveit/Ragna Marie Henden
Publisert: 18.10.2018 13:50
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?