Gå til hovedinnhold

Utstilling: På sporet av frihet

Hva er frihet? Fotograf Tom Hatlestad har spurt over 100 mennesker om å definere begrepet. Deres svar og betraktninger stilles nå ut i Rådhuskvartalet.

Samarbeid med kulturskolen

Bente Jansen fra Kulturskolen inviterer også publikum til å bidra

Fotograf Tom Hatlestad er på veien med en vandreutstilling for organisasjonen Kunst i skolen. Hatlestad reiste med kamera i fire måneder på veien mellom Norge og Bangladesh og stilte over 100 ulike personer spørsmålet Hva er frihet? Han snakket med folk fra 30 ulike land, fra forskjellige samfunnsslag og sosiale skikt.

Organisasjonen Kunst i skolen arrangerer vandreutstilling med Hatlestads bilder og tekster. Nå har utstillingen kommet til Kristiansand og skal stå i Servicetorvet i Rådhuskvartalet ut november. Over alt hvor Kunst i skolen arrangerer utstillinger ønsker de å samarbeide med lokale grunnskoler og kulturskoler. I Kristiansand er det Bente Jansen ved Kulturskolen som har tatt ballen og invitert sine billedkunstelever til et samarbeid over temaet frihet. Elevene har latt seg inspirere av Hatlestads utstilling og har på ulikt vis uttrykt sine tanker og følelser gjennom bilde og tekst.

Inviterer publikum

Elevenes bilder og tekster reflekterer over begrepet frihet. Men også publikum inviteres til å delta med egne innspill. Derfor har kulturskolen sørget for at det ligger papir og tegnesaker ved utstillingsstedet. En hel vegg er satt av til publikums egne bidrag.

– Vi håper på riktig mange innspill fra publikum. Torsdag 20. oktober holder ordfører Harald Furre en velkomstsamling for nye innbyggere i Kristiansand. I den forbindelse inviterer han de nyankomne en tur til Servicetorvet. Da håper jeg at riktig mange vil benytte anledningen til å komme med innspill, sier Jansen forhåpningsfullt.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 19.10.2016 16:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?