Gå til hovedinnhold

Utslipp av urenset avløpsvann 18. – 20. mai

Fra lørdag 18. mai kl 07.00 til mandag 20. mai kl 24.00 vil Odderøya renseanlegg være ute av drift. Urenset avløpsvann vil da slippes ut i Byfjorden og kan enkelte steder medføre lukt og grått vann.

Tar i bruk den nye delen av Odderøya renseanlegg

Prosjektleder Torleif Jacobsen ser fram til å få koblet på det nye renseanlegget på Odderøya. Her viser han hvor koblingen til det nye røret skal skje inne i tunellen 20. mai. Foto: Ragna Marie Henden

– Vi jobber nå med å koble til rørledninger for endelig å kunne ta i bruk den nye delen av renseanlegget på Odderøya. Det ser vi fram til. For å få på plass de siste delene av prosjektet må inntaksledningen til renseanlegget legges om. Selve innløpet – der hvor rensingen starter opp – får nå en fysisk annen plassering inne i tunellene på Odderøya, forteller driftssjef for Odderøya renseanlegg, Torleif Jacobsen.

Må tappe hele ledningen

– For å få til koblingen av nye rør må vi sette renseanlegget ute av drift en kort periode. Det er noen få meter rørledning som legges om, og vi kan ikke kjøre avløpsvann gjennom rørene samtidig som vi åpner de opp og legger til andre rør. Vi må tappe ned hele ledningen som transporterer avløpsvannet inn til Odderøya renseanlegg. Dette arbeidet er planlagt å ta inntil 3 dager, sier driftssjefen, som har testet operasjonen med rent vann og luket ut mulige problemer for prosjektet den siste måneden.

Dypvannsutslipp 18. – 20. mai

– I perioden 18. – 20. mai vil derfor utslippet av urenset avløpsvann komme ved dypvannsutslipp ved Kanalbyen, på Tangen og i Korsvikfjorden. I den grad publikum vil merke noe til utslippene, vil det dreie seg om grått vann og noe lukt, sier Jacobsen

Odderøya renseanlegg har fått den nødvendige tillatelsen fra Fylkesmannen i Agder for å gjøre dette arbeidet.

Kontakt

Torleif Jacobsen, prosjektleder for Odderøya renseanlegg i Ingeniørvesenet, mobil: 995 38 399

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 14.05.2019 14:06
Sist endret: 14.05.2019 14:20

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?