Gå til hovedinnhold

Utdeling av kunstnerstipend 2017

11. januar mottok fire kunstnere tilsammen 200.000 kroner da Kristiansand kommunes kunstnerstipend 2017 ble utdelt på Kilden Teater og Konserthus.

Vinnerne av kunstnerstipend 2017

Vinnerne av Kristiansand kommunes kunstnerstipend 2017. F.v.: Kulturstyreleder Terje Næss, Rolf Arvind Gupta, Lisa Marie Hennig-Olsen, Sigurd Tenningen, Stine Bråthen.

For 29 gang ble Kristiansand kommunes kunstnerstipend utdelt med formål om å skape gode arbeidsbetingelser for kunstnere i Kristiansand. Utdelingen fant sted på Kilden Teater og Konserthus 11. januar, og av totalt 51 stipendsøknader hadde juryen valgt ut fire kunstnere som mottok stipend og diplom i fire kategorier. Stipendsummen var på 200.000 og ble utdelt til: 

Danser Lisa Marie Hennig-Olsen i kategorien «utdanningsstipend til unge kunstnere» som ble tildelt stipend på 30 000 kroner. 

Billedkunstner Stine Bråthen i kategorien «etableringsstipend til nyutdannede kunstnere» som ble tildelt stipend på 50 000 kroner. 

Dirigent og komponist Rolf Arvind Gupta i kategorien «arbeids-, videreutdannings- eller reisestipend» som ble tildelt stipend på 60 000 kroner. 

Forfatter Sigurd Tenningen i kategorien «arbeids-, videreutdannings- eller reisestipend» som ble tildelt stipend på 60 000 kroner. 

Målbevisst satsing

Jurymedlem og leder av kulturstyret, Terje Næss hadde gleden av å utdele stipendet til kunstnerne. Han kunne fortelle atLeder for kulturstyret Terje Næss. Kristiansand kommune arbeider målrettet for å etablere og støtte ulike kunst- og kulturinstitusjoner. 

– Kristiansand kommune har i de seneste årene satset målbevisst på å etablere og støtte opp om ulike kunst- og kulturinstitusjoner. Fra å tilrettelegge for enkle atelier for billedkunstnere og andre, til Kilden Teater og Konserthus. Det har blitt etablert ulike kompetansesentre, film, litteratur, scenekunst, rytmisk musikk, billedkunst og kunst og håndverk. Strevet med å skape det unike, ønsket om å opprøre, bevege, og det nye språket ble skapt av kunstnerne. De har uten tvil gitt ny vitalitet og retning til byen, så gratulerer alle sammen.  

Årets jury bestod også av:
Kristin Wallevik- nestleder i kulturstyret og
Stein Tore Sorthe - kulturdirektør.

Kunstneriske presentasjoner

Under utdelingen fremførte forfatter Sigurd Tenningen et verk fra boken Appelsiniakomplekset skrevet av Sigurd Tenningen og Jan Freuchen.

Til stedte på utdelingen var inviterte gjester og publikum, og etter utdelingen presenterte stipendvinnerne seg selv og sin kunstvirksomhet.  

Først ut var danser Lisa Marie Hennig-Olsen som blant annet fortalte om hennes fremtidsplaner innen performancekunst som kombinerer dans og performance. – I fremtiden ønsker jeg å lage forestillinger både for meg selv, i tillegg til å koreografere og skape kunst for en gruppe dansere og utøvere innen performance. 

Neste kvinne ut var billedkunstner Stine Bråthen som forklarte at stipendet hadde stor betydning for hennes arbeid. – Jeg jobber hovedsakelig med skulptur og installasjon. Stipendet kommer til å gi meg en mulighet til å fristille tid til å fokusere på det i mye større grad enn det som har vært mulig til nå, så tusen takk til kulturstyret for stipendet. 

Nestemann ut var forfatter Sigurd Tenningen som fortalte at han skal bruke stipendet til å skrive en ny roman. Under utdelingen fremførte han også et verk fra boken Appelsiniakomplekset som han har skrevet sammen med Jan Freuchen. 

Siste stipendvinner ut var dirigent og komponist Rolf Arvind Gupta som blant annet fortalte at han ser frem til å kunne ta fatt på drømmen om å dirigere og komponere. – Jeg har først og fremst jobbet som dirigent de siste 20 årene, og har alltid hatt en drøm om å være som de store komponistene og dirigentene som både skrev og dirigerte, så tusen hjertelig takk for stipendet. 

Mer om kunstnerne og kulturstyrets vedtak

Bilder fra utdelingen

Her kan du se flere bilder fra utdelingen.

Det var godt oppmøte da kunstnerstipendet 2017 skulle utdeles på Kilden Teater og Konserthus torsdag 11. januar.

Danser Lisa Marie Hennig-Olsen fremførte en surprise flashmob i starten av utdelingen. Hennes performance var kommentar til fjorårets #metoo-kampanje og årets kampanje «Time’s Up».

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe ønsket alle velkommen.

Det ble også musikalske innslag fremført av Agder Camerata.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 11.01.2018 18:02
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?