Gå til hovedinnhold

Utdeling av kulturprisen 2017

Fredag 12. mai skal Kristiansand kommune dele ut kulturprisen til to personer. Utdelingen er åpen for publikum som finner sted i Domkirkens menighetshus klokken 12.30.

Kulturprisen

Leder for kulturstyret, Terje Næss ser frem til å dele ut denne kulturprisen på fredag. I år er det 40. gangen prisen deles ut, og siden starten i 1978 er det til sammen 38 personer og fem organisasjoner som har mottatt denne hedersbevisningen. Foto: Harald Eik (arkivbilde).

Kristiansand kommunes kulturpris har som formål å berømme en spesiell innsats for byens
kulturliv og/eller markere kunstnerisk virksomhet av stor betydning. Prisen tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som anerkjennelse for særlig fremragende innsats.

Mottakeren må være hjemmehørende i Kristiansand de siste 10 årene. Dersom prisen gis til en kunstner med virksomhet av stor betydning, er det nok å være født i Kristiansand. Prisen består av en skulptur av Alfred Vaagsvold med inskripsjon og en gavesjekk på kr 25 000.

En jury bestående av kulturstyrets leder Terje Næss, nestleder Kristin Wallevik og medlem Harald Sødal har valgt to personer som skal bli tildelt årets kulturpris.

– Vi ønsker å hedre personer som har gjort en innsats for byen over lang tid innenfor kunst og kultur. Ofte er det viktige personligheter med tydelige stemmer som har gjort seg fortjent til en slik pris, og nå ser vi frem til å dele den ut på nytt, sa leder for kulturstyret, Terje Næss.

Vinnerne vil bli offentliggjort under utdelingen som finner sted i Domkirkens menighetshus 12. mai klokken 12.30.

Tidligere vinnere

Dette er den 40. gangen prisen deles ut. I fjor var prisvinneren Hilde Hefte for hennes kunstneriske virke og musikalske innsats.

Her finner du en fullstendig oversikt over tidligere vinnere.

Mottakere av Kristisand kommunes kulturpris

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 09.05.2017 11:49
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?