Gå til hovedinnhold

Utdeling av hedersmedaljer 2017

Tidligere dyreparkdirektør Edvard Moseid og leder for Refugees Welcome to Agder, Monica Strandmyr ble tildelt Kristiansand bys hedersmedalje 10. mai.

Verdifull innsats for byen

Edvard Moseid og Monica Strandmyr ble tildelt Kristiansand bys hedersmedalje 10. mai 2017. Medalje og diplom ble utdelt av juryen som bestod av ordfører Harald Furre, varaordfører Jørgen Kristiansen og formannskapsmedlem Hans Petter Horve.

10. mai var det tid for heder og ære i rådhuset da Kristiansand bys hedersmedalje ble tildelt tidligere dyreparkdirektør Edvard Moseid og leder av Refugees Welcome to Agder, Monica Strandmyr.

Medaljene «tildeles personer som har gjort en særlig verdifull innsats for byen, eller på annen måte har gjort seg fortjent til byens påskjønnelse». Dette fremkommer i statuttene for hedersmedaljene som ble vedtatt av bystyret i 2015.

Juryens begrunnelse

– For andre gang i historien skal vi dele ut denne medaljen. I år har vi valgt å dele ut medaljen til to personer som vi syns har gjort en særskilt innsats for byen vår. Slike medaljer utdeles for lang og tro tjeneste for byen. Det gjør vi i år også, men komiteen har også ønsket å endre litt på medaljen, og sette pris på en person som har gjort en ekstraordinær innsats i løpet av de seinere årene for byen vår, sa ordfører Harald Furre. 

Kristiansand bys hedersmedalje ble tildelt Edvard Moseid «for å ha vært drivkraft og ildsjel for utviklingen av Kristiansand Dyrepark til å bli en av Norges mest besøkte attraksjoner. Med sitt engasjement for dyrenes beste har han bidratt til å sette Kristiansand på kartet på en svært positiv måte», uttalte juryen.

Deretter ble Monica Strandmyr tildelt Kristiansand bys hedersmedalje «for sitt store engasjement for flyktninger som kom hit gjennom opprettelsen av lokalgruppen Refugees Welcome to Vest-Agder. Hun er et strålende eksempel på hvordan enkeltmennesker kan gjøre en forskjell», sa juryen.

Juryen bestod av ordfører Harald Furre, varaordfører Jørgen Kristiansen og formannskapsmedlem Hans Petter Horve.

– Vi gratulerer dere hjertelig og takker dypt for den innsatsen dere har gjort, og for den innsatsen dere gjør for Kristiansand, sa ordføreren.

– Alt har sin historie

Det har ikke manglet på samfunnsengasjement eller stå på-vilje hos verken Strandmyr eller Moseid, og begge var glade for å bli tildelt hedersmedaljen.   

– Det er deilig å føle at det er noen som husker på at alt har sin historie, så tusen takk, sa Edvard Moseid.

– I halvannet år har det vært mye jobb og en bratt læringskurve, men det har gitt enormt mye glede å jobbe med våre nye landsmenn. Det er gøy når noen kommer og forteller at de skal begynne på skole, fått oppholdstillatelse eller at familien deres kommer. Alle de tingene gjør at det er verdt å jobbe slik som jeg gjør, så tusen takk skal dere ha, sa hun.

Edvard Moseid

Fra 1965 til 1999 arbeidet Edvard Moseid i Dyreparken. Han startet som assistent, og i 1967 tok han over direktøransvaret. I denne perioden ble Dyreparken bygd opp til å bli landets ledende dyre- og fritidspark, og til et av Sørlandets viktigste feriemål. 

Monica Strandmyr

Monica Strandmyr har vært leder av lokalgruppen Refugees Welcome to Vest-Agder siden høsten 2015. I et lokale på Lund driver de med innsamling, sortering og utdeling av ting som flyktninger trenger, samt tilrettelegge for praksisplasser og språkopplæring.  

Disse har fått medalje

Hedersmedaljen ble for første gang utdelt i 2015. Da var det Ann-Kristin Olsen, Bjarne Skeie, Harald Sødal og Rolf Løvland som ble tildelt medaljen for sin innsats for byen.

Her kan du lese mer om hederspersonene, og juryens begrunnelse:

Prisvinnere av hedersmedaljen 2015

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 10.05.2017 13:27
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?