Gå til hovedinnhold

Utbedrer turvei i Jegersberg

På turveien mellom Jegersbergvann og Stitjønn foregår det nå anleggsarbeid for å utvide og utbedre veien. Arbeidet vil pågå frem til november/desember, og sluttresultatet blir en grusvei på 1,2 kilometer.

Utbedrer turvei

Arbeidet med å utbedre turveien er allerede godt i gang med blant annet felling av trær for å kunne utvide veien.

Mandag 4. september startet arbeidet med å utbedre turveien mellom Jegersbergvann og Stitjønn i Jegersberg. Arbeidet pågår frem til november/desember og er i regi av parkvesenet.

– Denne veien er den mest brukte turveien i Jegersberg, men slik veien er i dag så er den full av stein og uegnet for rullestolbrukere og barnevogn. Derfor har vi satt i gang et arbeid for å utbedre veien. Det innebærer felling av trær som har vokst seg inn på veien. Vi vil også kjøre ut grusmasser og gi veien et nytt toppdekke, sier soneleder for friluftsområder i parkvesenet, Tor-Fredrik Axelsen.

Kart

Langs stranda ved Jegersbergvann blir det også en oppgradering i form av et nytt og bedre toalett.

– Toalettet ved stranda skal rives, og det skal bygges et nytt toalett som er handikap-vennlig, sier Axelsen.

Ny rundløype

Kristiansand kommune overtok Jegersberg i 2015, og arbeider aktivt for å ivareta friluftsområdet slik at flest mulige får tilgang til stier, løyper og turveier.

– Turveien mellom Jegersbergvann og Stitjønn var opprinnelig en gammel driftsvei som Forsvaret hadde, og den binder Sødalsmyrveien sammen med lysløypa. Ved å gruse opp eksisterende vei får vi en god rundløype rundt Jegersbergvann, noe som har vært etterspurt av mange. Tiltaket er finansiert i spleiselag mellom Kristiansand kommune, Miljødirektoratet og fylkeskommunen, og vi har også vært i kontakt med byantikvaren som stiller seg positiv til prosjektet. Mens arbeidet pågår kan innbyggere benytte parallelle stier, og sluttresultatet blir en opprusting som gjør at denne stien blir tilgjengelig for alle, sier naturforvalter og prosjektleder, Trond Johanson i Kristiansand kommunes parkvesen.

Kontaktperson for media

Naturforvalter og prosjektleder, Trond Johanson, mob: 915 52 835
Soneleder for friluftsområder i parkvesenet, Tor-Fredrik Axelsen, mob: 970 50 091 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 04.09.2017 17:34
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?