Gå til hovedinnhold

UKM 2017

Påmeldingen til UKM - Ung Kultur Møtes 2017 er i gang, og alle som melder seg på før 1. januar vil få en unik mulighet.

Ung kultur møtes

Foto: UKM Kristiansand

UKM – Ung Kultur Møtes (tidligere Ungdommens Kulturmønstring) arrangeres i Kristiansand 10. – 12. februar på Samsen Kulturhus. Her kan ungdom mellom 13 – 20 år delta med alle former for kunst- og kulturuttrykk. Dette kan være i form av musikk, kunst, teater, film, kakebaking, jojo m.m.

Unik mulighet

Påmeldingsfristen for og delta er 5. februar, og alle som melder seg på før 1. januar får muligheten til å bli med på en øvingshelg på Samsen. UKM koordinator Tom Andreas Kristensen.

– Før UKM går av stabelen arrangerer vi UKM preprod som er en øvingshelg for alle som melder seg på før 1. januar. Helgen arrangeres 13.-15. januar, og gir deltakerne en unik mulighet til stå på scenen og øve på fremførelsen. I tillegg kan deltakerne bli bedre kjent, og vi håper så mange som mulig vil bli med, sier UKM koordinator Tom Andreas Kristensen ved Samsen kulturhus.

- Sosialt og gøy

På UKM scenen 2017 står blant andre disse seks ungdommene som skal opptre med sang, musikk og media. Alle har tidligere vært med på UKM og er i år også med som arrangører av UKM Kristiansand. Kategoriene de skal opptre i er (f.h.) Martin Morsund (gitar/vokal), Leila Dridi (sang), Sorya Thach (sang), Remi Vevik Strand (sang), Andi Gyberg (bassist i 2 band/husband), Torleiv Klungland (medieproduksjon).

Forberedelsene med UKM er godt i gang, og til å bidra i arbeidet er blant andre seks ungdommer. Alle har tidligere vært med som deltakere, og ser nå frem til å opptre på UKM i 2017. De er alle enig at UKM er en gyllen mulighet til å opptre og få nye venner.

– Å være med på UKM er gøy fordi en blir kjent med mange og får nye venner, og det er en flott mulighet til å opptre. Du får erfaring med å stå på scenen og får tilbakemelding på det du gjør. I tillegg er det veldig sosialt og en har det gøy, sier de.

– Mats og jeg spiller i band og har deltatt på UKM før. I fjor deltok jeg alene, og da ble jeg kjent med Andi som spiller bass og som endte opp med å bli vår nye bassist. Så hadde det ikke vært for UKM ville ikke vi blitt kjent med Andi, og i år skal vi opptre sammen, sier Martin.

Påmelding til UKM

UKM arrangeres på Samsens kulturhus 10.-12. februar.

Påmelding til UKM 2017
Påmeldingsfrist 5. februar.

For mer informasjon, se facebooksiden til UKM Kristiansand  eller ta kontakt med Tom Andreas Kristensen.

UKM samarbeid

For at flere og nye ungdom i Kristiansand skal få informasjon om UKM har det blitt inngått et storbyprosjekt med formål om å øke antall deltakere. Prosjektperioden varer i tre år er et samarbeid mellom Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Cultiva og UKM Norge.

– Vi opplever at en del unge ikke vet hva UKM er, og årsaken er at det hele tiden kommer nye inn i målgruppen. Vi ønsket derfor å vite hva ungdommer syntes om UKM, og våren 2016 gjennomførte vi en undersøkelse og informerte om UKM på alle 10-trinn i Kristiansand. Undersøkelsen var i samarbeid med Agderforskning, og resultatene ble klare i høst og vi har benyttet disse til å sette i gang tiltak for å få flere til å melde seg på. Dette er i form av kurs, workshops, teater, band, preprod slik at ungdommene skal bli kjent med UKM gjennom hele året. Prosjektet varer frem til 2019 og målet er at prosjektet skal bli selvgående slik at alle skal få vite om UKM i årene fremover, sier koordinator for storbyprosjektet, Gunn-Hilde Erstad.

Kontaktperson for media

UKM koordinator Tom Andreas Kristensen, mobil: 476 13 002
Koordinator for storbyprosjektet Gunn-Hilde Erstad, mobil: 930 97 290

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.12.2016 16:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?