Gå til hovedinnhold

UKM – ung kultur møtes

Påmeldingen til UKM Kristiansand starter tirsdag 1. desember. En liten overraskelse venter den første som melder seg på.

Ung kultur møtes

Foto: Helene Strømsnes

UKM består, men bokstavene står nå for Ung kultur møtes, ikke Ungdommens kulturmønstring som tidligere. Navneendringen er en del av den moderniseringen av det årlige arrangementet som har funnet sted.

Flere sjangere

Tom Andreas Kristensen Foto: Marte Krogstad– De unge ønsket å vektlegge det sosiale mer enn bare å være opptatt av konkurranseaspektet. Mønstringen skal nå i sterkere grad være en sosial møteplass, selv om konkurransen fortsatt er tydelig til stede, sier Tom Andreas Kristensen.

Han er ansatt i arrangementsavdelingen på Samsen kulturhus og har hovedansvaret for avviklingen av UKM 2016.

Her kan barn og unge i alderen 10 – 20 år vise hva de kan innen ulike kunst og kulturuttrykk. Det er ikke bare sang, musikk og dans som inngår i UKM 2016, men også andre sjangere. Matkultur er relativt nytt i denne sammenhengen, det samme kan kanskje sies om ny-sirkus, selv om det har vært enkelte slike innslag tidligere.

UKM Kristiansand starter påmeldingene 1. desember. Alle som melder seg på UKM Kristiansand før 1. januar får muligheten til å være med på en eksklusiv workshop i slutten av januar.

Låtskrivere

– Vi samarbeider i år med Universitetet i Agder, med låtskriverlinja der. Seks av studentene stiller som mentorer for de unge som deltar innen musikksjangeren. Studentene deltar også i workshops og gir innspill og gode råd til de unge UKM-deltakerne. Deltakere som har meldt seg på til solosang vil få musikalsk oppbacking av studentene, og dermed slippe å ha med hermetisk musikk å synge til, sier Kristensen.

Her snakker vi altså om god og profesjonell oppfølging av unge talenter. Etter uttakingsarrangementene i bydel øst og bydel vest vil helgen 12. – 14. februar på Samsen kulturhus bli en sosial og kulturell happening med konserter, workshops og til slutt selve mønstringen.

– Vi håper på over 100 deltakere i år, sier Tom Andreas Kristensen.

Her skjer det

  • UKM Kristiansand er på følgende dager og steder:
  • UKM Øst: 5. februar, Randesund bydelshus. Aldersgrense 10 – 15 år.
  • UKM Vest: 7. februar, Vågsbygd kultursenter. Aldersgrense 10 og 15 år.
  • UKM Kristiansand: 12. – 14. februar på Samsen kulturhus. Aldersgrense 13 – 20 år.

Unge over 13 år fra bydelsmønstringene får tilbud om festivalhelg med konserter, workshops, sosiale aktiviteter og mønstring. Deltakere over 15 år går direkte til Samsen kulturhus.

Kontakt

For mer informasjon, se facebooksiden til UKM Kristiansand,  eller ta kontakt med Tom Andreas Kristensen

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 27.11.2015 15:11
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?