Gå til hovedinnhold

Trenger trygge fosterhjem for ungdom

- Vi trenger flere rause, varme, trygge, omsorgsfulle fosterhjem for 25 – 30 barn og unge, hvor omlag halvparten er over 11 år, sier Irene Sande i Bufetat.

 Trenger fosterhjem for ungdom

- Vi trenger flere fosterforeldre, spesielt for ungdom, oppfordrer fv Irene Sande, rådgiver i fosterhjemstjenesten i Bufetat region sør og Tine F. Langeland, avdlelingsleder for fosterhjemstjenesten i Kristiansandsregionen. Foto: Ragna Marie Henden

– Det er mange som gjerne vil være fosterhjem for små barn, men vi har også ungdommer som sårt trenger en trygg og god plass å bo. – Mange fosterforeldre forteller om gleden av å se hvordan et ungt menneske utvikler seg i hjemmet, blir glad, trygg og finner seg til rette i livet, forteller Tine F. Langeland, avdelingsleder for fosterhjemsavdelingen i Kristiansandsregionen.

- Barnevernstjenesten for Kristiansandsregionen er landets største. Det er nå behov for flere fosterhjem spesielt for aldersgruppen over 8 år i våre fem kommuner i Kristiansandsregionen, Lillesand, Birkenes, Søgne, Songdalen og Kristiansand. Det er Bufetat region sør, Fosterhjemstjenesten, som gjør jobben med å skaffe gode trygge fosterhjem for våre barn, forteller Langeland i barnevernstjenesten, og viser til Irene Sande, rådgiver i fosterhjemstjenesten i Bufetat region sør. I tillegg rekrutterer barnevernstjensten i Kristiansandsregionen også fosterfamilier blant familie og slekt til barna.

Tilbyr gode kurs for fosterforeldre

- 8 av 10 fosterforeldre sier de aldri ville vært foruten det å være fosterhjem, forteller Sande. - Barn og unge er forskjellig, også fosterbarn. De har sin egen historie, personlighet og bakgrunn. Felles for alle barn er at de trenger et sted de blir akseptert og får oppleve raushet, trygghet og omsorg, sier Langeland. – De har behov for noen i hverdagen som kan hjelpe med lekser, følge til fritidsaktiviteter og støtte opp. Det gjør underverker for barn som har hatt en tøff og usikker oppvekst. For fosterforeldre kan det bli utfordrende til tider, men garantert ingen kjedelige dager.

Bufetat region sør inviterer til informasjonsmøte for interesserte fosterforeldre.
8. november og 12. desember kl 17.00 på Bufetat i Fylkeshuset i Tordenskjoldsgate 65 i Kristiansand.  

- Vi tilbyr også nye kurs for familier som ønsker å være fosterhjem. Vi har ungdomskurs i begynnelsen av februar neste år for hjem som tar imot barn over 12 år. Så har vi egne kurs for de som ønsker å motta barn over 8 år i mars neste år, forteller Sande i Bufetat.

Kursinformasjon

Hvem kan bli fosterhjem?

For å bli fosterhjem er det visse krav for å sikre at barna får trygge forhold å vokse opp i. - Vi ønsker fosterhjem hos alminnelig folk som har tid til å se barna. De må være i en stabil livssituasjon, ordnet økonomi og god helse, og det må innhentes ulike attester. Mer om krav til forsterhjem finner du her.

 – Det er selvsagt en prosess før et hjem blir godkjent som fosterhjem, sier Irene Sande. – Men det er viktig for å sikre at barna får et trygt sted å vokse opp. Vi ønsker også at barn og unge kan få bo fast i et fosterhjem til de er voksne, gjerne 20 år. Trygghet og visshet om at et hjem er permanent gir også stabilitet for barna.

Hvordan bli fosterhjem

Kontakt

Irene Sande, rådgiver Bufetat region sør, Fosterhjemstjenesten Kristiansand, mobil 466 18 304, epost: irene.sande@bufetat.no

Mer informasjon om fosterhjem

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 01.11.2017 14:13
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?