Gå til hovedinnhold

Tour of Norway kommer til Kristiansand

30. mai 2019 kommer Tour of Norway (tidligere kalt Tour des Fjords) tilbake til Kristiansand for avslutte sin tredje etappe i det internasjonale sykkelrittet.

Tour of Norway

Tour des Fjords 2018 bød på en fantastisk sykkelfest i Kristiansand, og 30. mai 2019 kommer sykkelrittet tilbake til byen. Totalt 22 lag stiller i årets ritt hvorav 11 av dem er World Tour-lag, og også i år vil det bli arrangert folkefester i og utenfor sentrum. Bildet er tatt fra målgang i Tresse. Foto: Szymon Gruchalski

Tour of Norway (tidligere kalt Tour of Fjords) er et stort internasjonalt sykkelritt som skal gå over seks dager fra Vestlandet via Sør- og Østlandet 28. mai til 02. juni. To av etappene vil foregå i Vest-Agder, og Arendal er startby for den fjerde etappen.

Totalt 22 lag stiller i årets ritt hvorav 11 er World Tour-lag. De største norske profilene stiller til start. Blant dem er Team Sky med Kristoffer «Doffen» Halvorsen fra Kristiansand, UAE Emirates med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, og Dimension Data med Edvald Boasson Hagen.

Mer informasjon om sykkelrittet og hvilke lag som deltar finner du på sidene til arrangøren.

Lagene

Rittet vil bli sendt direkte på TV2, og distribueres til 100 andre land.

Blir enda bedre i år

Tusenvis av mennesker møtte opp for å heie frem lagene under fjorårets sykkelritt. Bildet et tatt fra Lund, og denne strekningen er også med i årets rundløype. Foto: Szymon Gruchalski

30. mai kommer sykkelrittet til Kristiansand for å avslutte sin tredje etappe på selveste Kristi Himmelfartsdag. Rundløypen i Kristiansand er tilnærmet identisk med fjorårets løype, bortsett fra at de ikke sykler via Odderøya. Rytterne kommer dermed opp på Gimlekollen, deretter til Lund og avslutter etappen i Kvadraturen. Hele rundløypa kjøres tre og en halv gang. Det er én ekstra runde fra i fjor, noe som gjør at tilskuere få se rytterne flere ganger.

Tore Løvland er arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, og prosjektleder for Tour of Norway Kristiansand. Han var meget godt fornøyd med fjorårets sykkelritt, og gleder seg til å få sykkelrittet tilbake til byen.

– Da Tour des Fjords kom til Kristiansand i fjor trodde vi at det var de beste lagene som noen gang ville sykle i Norge. I år blir det enda bedre med hele 11 World tour-lag med de største norske profilene som stiller til start. Ingen i Skandinavia er i nærheten av å ha et slikt startfelt. I år kommer sykkelrittet til byen på Kristi Himmelfartsdag, og det er veldig spennende. For også i år skal vi arrangere folkefester og barneritt, og siden dette skjer på en helligdag tror jeg at tilstrømmingen til folkefestene blir større enn i fjor, sier han.

Gater vil bli stengt

Sykkelrittet avsluttes med tre og en halv runde i Kvadraturen noe som innebærer stengte veier. Arbeidet med å kartlegge områdene er allerede godt i gang.

– Ved å ha Tour of Norway i Kvadraturen betyr det massive stenginger av gater når det nærmer seg målgang. Vi er allerede i gang med kartleggingsarbeid sammen med politiet, AKT, Statens vegvesen og Kristiansand Parkering for å forberede dette. Et arrangement på denne størrelsen medfører mye stenging, og det vil komme informasjon om hvilke områder det gjelder i god tid i forkant, sier Tore Løvland.

Her finner du all informasjon om sykkelrittet, folkefester, konkurranse og oversikt over hvilke veier og parkering som stenges i perioder.

Informasjon om Tour of Norway Kristiansand

Finansieringen av å få Tour of Norway til Vest-Agder er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Listerfondet og Lindesnesfondet.

Kontaktperson

Prosjektleder Tore Løvland, mobil: 906 87 918

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 28.01.2019 10:07
Sist endret: 04.05.2019 16:19

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?