Gå til hovedinnhold

Tour des Fjords trenger flere løypevakter

Sykkelrittet Tour des Fjords trenger flere løypevakter gjennom Kristiansand 22. og 23. mai. – Viktig jobb for byen og alle tiders mulighet for sykkelinteresserte, sier Tore Løvland.

285 frivillige vakter

Tore Løvland, arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, håper mange vil melde seg til oppgaven som løypevakter under Tour des Fjords 22. og 23. mai. Foto: Svein Tybakken

– Det er Kristiansands Cykleklubb som har fått oppgaven med å få tak i frivillige til å være vakter langs Tour des Fjords-rittets løype gjennom Kristiansand disse maidagene.  Kristiansand er så heldige at vi får et sykkelritt i verdensklasse gjennom byen vår og med tilhørende folkefest med proffene. Skal byen få til dette, trengs det minst 285 vaktposter fordelt på de to dagene. KCK har fått tak i nær halvparten. Nå haster det med å få tak i resten, sier Tore Løvland, arrangementskoordinator og prosjektleder for Tour des Fjords gjennom Kristiansand.

– Dette er en flott mulighet for alle som brenner for sin klubb eller forening og som ønsker seg en once in a Lifetime-opplevelse. Her kan mange bidra med inntekter til klubbkassa, sier Løvland.

Penger til klubben

Løypevakter får 200 eller 300 kroner per vakt avhengig av hvor de står. Estimert tid på vakt langs løypa er to til tre timer. Løypevaktens rolle er ifølge KCK viktig, men ikke vanskelig. Hovedoppgaven er å informere forbipasserende om hva som skjer og påse at folk holder seg bak sperringene. Som løypevakt får du dessuten orkesterplass langs løypa når proffene suser forbi.

–  Vi frir nå til alt fra korps og klubber til menigheter og pensjonistforeninger. Benytt sjansen – gjør en god jobb for byen og foreningskassa, og kom tett på en opplevelse du sent vil glemme, sier Tore Løvland, som håper ledere for klubber og foreninger nå ser en sjanse til både en dugnad og litt inntekt.

Over 18 år

For å være løypevakt må du være over 18 år eller ha trafikalt grunnkurs. Du må også gjennomgå et enkelt nettbasert kurs som tar ca. en time å gjennomgå. Det sertifiserer deg som løypevakt i fem år. Kristiansands Cykleklubb anbefaler at du gjennomfører kurset i så god tid som mulig før rittdagen. Du melder deg på kurset i Min Idrett. Alle som er medlem i et idrettslag, har brukerkonto der fra før. Om ikke er det bare å opprette en konto. Kurset koster ingenting og kan tas i så mange etapper du ønsker. https://ekurs.nif.no/course/view.php?id=369

Registrer deg her

Inntektene fra din vakt går til den klubben/organisasjonen du setter opp. Husk at det er lov å være med begge dager.

Spørsmål kan rettes til Kristiansands Cykleklubbs vaktkoordinator, Joel Pantin (e-post).

Kontakt for mediene

Arrangementskoordinator Tore Løvland: 906 87 918

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 05.04.2018 11:22
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?