Tour des Fjords kommer til Kristiansand

Tour des Fjords er et internasjonalt etapperitt, og 22. mai 2018 avsluttes verdens vakreste sykkelritt sin første etappe i Kristiansand.

Tour des Fjords

Bilder fra fjorårets sykkelritt. Foto: Tour Des Fjords 2017® Fotomontasje: Marte Krogstad

Tour des Fjords skal arrangeres for sjette gang i 2018, og for første gang er Vest-Agder og Kristiansand en del av etapperittet. Første etappe starter 22. mai 2018 i Farsund med målgang i Kristiansand. Dagen etter starter andre etappe i Lindesnes, og prosjektleder i Vest-Agder, Tore Løvland ser frem til å få verdens vakreste sykkelritt til Sørlandet.

– Tour des Fjords sendes til over 50 land og er et av de store sykkelløpene i Norge med 120 profesjonelle ryttere. Nytt i 2018 er at rittet reduseres fra fem til tre dager, og så vil minimum syv av verdens beste sykkellag stille. For første gang skal også deler av etapperittet arrangeres i Vest Agder. Første etappe starter i Farsund, og går i mål i Kvadraturen. Her peker Tresse seg ut som målområde, så dette blir kjempespennende, sier Løvland.

Gater blir stengt

Sykkelrittet skal avsluttes med to runder i Kristiansandsområdet noe som innebærer stengte veier. Arbeidet med å kartlegge områdene er allerede godt i gang.

– Ved å ha Tour des Fjords i Kvadraturen betyr det massive stenginger av gater når det nærmer seg målgang. Vi er allerede i gang med kartleggingsarbeid sammen med politiet, AKT, Statens vegvesen og Kristiansand Parkering for å forberede dette. Et arrangement på denne størrelsen medfører mye stenging, og det vil komme informasjon om hvilke områder det gjelder i god tid i forkant, sier Tore Løvland.

Tour des Fjords etapper i Vest-Agder er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Listerfondet og Lindesnesfondet.

Kontaktperson

Prosjektleder Tore Løvland, mob: 906 87 918

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.06.2017 15:11
Sist endret: 21.06.2017 15:15