Gå til hovedinnhold

Totalforbudet oppheves

Brannvesenet har nå opphevet totalforbudet mot aktiviteter som kan føre til brann. Skilt med skogbrannfare i friluftsområder blir fjernet av parkvesenet fredag ettermiddag.

Totalforbudet oppheves

Skilt med skogbrannfare på engelsk, tysk og norsk blir fjernet av parkvesenet fredag ettermiddag. Avbildet er soneleder Tor Fredrik Axelsen og fagarbeider Jan Govert Timenes i parkvesenet. Foto: Svein Tybakken.

Grunnet regnvær de siste dagene, og utsiktene fremover, opphever brannvesenet totalforbudet mot aktiviteter som kan føre til brann.

Det betyr at det nå er lov å jakte og arbeide i skog og utmark igjen, samt å grille i egen hage.

Selv om totalforbudet oppheves er det fremdeles skogbrannfare i Agder, og det generelle bålforbudet gjelder fremdeles fra 15. april til 15. september. Ta hensyn til lokale forhold da mye av vegetasjonen fremdeles er tørr og utsatt.

Det opplyser Kristiansandsregionen brann og redning IKS på deres nettside.

Fjerner skilt med skogbrannfare

I juli satte parkvesenet opp skilt med skogbrannfare på Odderøya, i Baneheia, i Jegersberg og Hamresanden. Skiltene er på engelsk, tysk og norsk, og ble satt opp for å blant annet informere utenlandske bobilturister om stor skogbrannfare i naturen. Nå som totalforbudet er opphevet blir skiltene fjernet.

– Skiltene blir fjernet i ettermiddag, sier parksjef Aase Hørsdal i Kristiansand kommune.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 10.08.2018 13:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?