Gå til hovedinnhold

Torbjørn Urfjell tilbudt stilling som kulturdirektør i nye Kristiansand

Torbjørn Urfjell innstilt som direktør for Kultur, frivillighet og innbyggerdialog i nye Kristiansand.

Ny kulturdirektør

Torbjørn Urfjell er tilbudt jobben som ny kulturdirektør i nye Kristiansand. Foto: Virke

Påtroppende rådmann i nye Kristiansand kommune, Camilla B. Dunsæd, har innstilt Torbjørn Urfjell som direktør for Kultur, frivillighet og innbyggerdialog. Innstillingen er gjort i samarbeid med et innstillingsutvalg og skal behandles i fellesnemndas arbeidsutvalg torsdag 28. juni. Arbeidsutvalget har fullmakt til å ansette i denne direktørstillingen.

– Vi har hatt en grundig vurdering av samtlige kandidater, sier Camilla B. Dunsæd. – Fem av kandidatene ble kalt inn til intervju og valget falt på Torbjørn Urfjell. Han har en særdeles relevant og omfattende bakgrunn, og vil ha mye spennende å tilføre den nye kultursektoren. Jeg ser frem til å få ham med i toppledergruppa i nye Kristiansand.

Kultur, kommunikasjon og næring

Urfjell (40) har bred faglig erfaring innen kultur, kommunikasjon og næring. Han har jobbet politisk på lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Hans erfaring innen kultur, kommunikasjon, bistand og utvikling, miljø og samferdsel, utdanning, sivilt samfunn og ledelse av prosesser har gitt ham spennende arbeidsoppgaver i organisasjonssektoren samt i offentlig og privat virksomhet.

Torbjørn Urfjell har siden 2015 vært bransjedirektør i hovedorganisasjonen Virke med ansvar for produsenter innen film, TV og audiovisuelle spill. Han har tidligere blant annet arbeidet som Head of Strategy and Communication i Stordalen Foundation, og han har vært kommunikasjonssjef i FN-sambandet og rådgiver i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese.

Urfjell har bekreftet at han tar imot stillingen dersom arbeidsutvalget for nye Kristiansand ansetter ham.

Det var totalt 23 søkere til stillingen. Åtte av søkerne ba om å bli unndratt fra offentligheten, hvorav en ble innvilget. De resterende sju valgte å trekke sin søknad.
Innstillingsutvalget har bestått av programleder Camilla Dunsæd og tillitsvalgt Pål Tjøm (Fagforbundet). Tillitsvalgt Vibeke Prytz-Jensen (UNIO) har fulgt prosessen som bisitter jfr. prosess for ansettelse/innplassering av rådmannens ledergruppe (Fellesnemnda sak 10/18)

Les mer på Programmet Nye Kristiansands nettside

Forfatter: Nye Kristiansand
Publisert: 25.06.2018 14:41
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?