Gå til hovedinnhold

Toppsjefen i NOV møtte ordførerne

Ordførerne i Kristiansand og Arendal møtte toppsjefen for National Oilwell Varco i Houston søndag 29. april.

– Utelukkende positivt

Ordførerne Harald Furre i Kristiansand (t.v.) og Robert Cornels Nordli i Arendal (t.h.) møtte toppsjefen i NOV, Clay Williams, i Houston søndag kveld.

- Jeg setter stor pris på kontakten og vennskapet med ordførerne. I flere år har de kommet hit for å møte meg og noen av mine nærmeste ledere. Det hører med til sjeldenhetene at det politiske nivået rundt våre lokasjoner engasjerer seg så sterkt i vår virksomhet, men jeg opplever det som utelukkende positivt, sier Clay Williams.

Han leder et av verdens største oljeserviceselskaper fra hovedkontoret i Houston. NOV opererer i 66 land over hele verden, men – med unntak av USA – er det ingen andre land som har flere NOV-ansatte enn Norge. Og i Norge er mye av virksomheten konsentrert i Kristiansand og Arendal.

- NOV er viktig for Sørlandet, men Sørlandet er på mange måter også viktig for NOV. På politisk nivå er vi opptatt av å være et godt vertskap for selskapet som fortsatt er den største private arbeidsgiveren i landsdelen, sier Harald Furre, ordfører i Kristiansand.

Økende optimisme

Toppmøte i Houston. Fra venstre: Thomas Granfeldt (assisterende havnesjef i Kristiansand), Anstein Hagen (NOV), Hege Kverneland (teknologidirektør i NOV), Harald Furre (ordfører i Kristiansand), Clay Williams (adm. dir. NOV), Robert Cornels Nordli (ordfører i Arendal), Kåre Andersen (næringssjef i Arendal), Geir Haugom (leder av Business Region Kristiansand) og Frode Jensen (daglig leder i NOV Norway).

Williams deltok på en mottakelse for olje- og gassindustrien på Sørlandet, som Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner holdt i Houston søndag kveld. Mottakelsen samlet rundt 125 mennesker fra selskaper med virksomhet på Sørlandet, men med verden som marked.

Williams uttrykte økende optimisme over tilstanden i olje- og gassindustrien.

- Siden nedturen startet i 2014, har jeg aldri vært mer optimistisk enn nå. Oljeprisen øker, og vi ser et stadig større gap mellom tilbud og etterspørsel av olje. Det er ingen tvil om at aktiviteten vil ta seg opp, at oljeselskapene vil lete etter og finne nye ressurser, og at det vil bestilles nye rigger. Men det kan nok fortsatt ta noe tid, sier Williams.

Furre og Nordli fortalte om en krevende omstilling i næringslivet på Sørlandet som følge av flere runder med nedbemanninger i en leverandørindustri som på det meste talte 10.000 ansatte.

- Vi har taklet nedgangen på en god måte. Arbeidsledigheten er lavere enn vi kunne fryktet, og vi ser at kompetansenivået fortsatt er høyt. Investeringer i ny infrastruktur, som veier, reduserer den geografiske avstanden mellom de største byene, noe som utvider arbeidsmarkedet. Det er positivt for hele landsdelen og bedriftene som er etablert her, sier Furre.

Williams beskriver nedturen som uvanlig tøff.

- Jeg er gammel nok til å ha opplevd krisen på 80-tallet, og jeg trodde aldri jeg ville oppleve noe liknende. Men jeg må si at de siste årene har vært omtrent like krevende. Det er godt å høre at landsdelen har klart seg ganske godt, tross utfordringene påført av vår industri. Heldigvis ser vi nå lysere på fremtiden enn på lenge, sier Williams.

Han skrøt veldig av kompetansen og de ansatte på Sørlandet.

- Vi har og har hatt fantastiske ansatte i Kristiansand og Arendal. Høykompetente, hardtarbeidende mennesker, som har skapt sterke produkter for NOV, sier Williams.

Forfatter: Arne Roger Janse, tekst og foto
Publisert: 30.04.2018 15:41
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?