Gå til hovedinnhold

Video fra arbeidet i Vestre Strandgate

Fra 4. til 9. januar jobbet Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune med oppgradering av rørkapasiteten i Vestre Strandgate. Her er hurtigversjonen av det omfattende arbeidet.

Hurtigvideo fra arbeidet

Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune satte opp et timelaps-kamera i forbindelse med graving og legging av nye rør i Vestre Strandgate mot Tordenskjolds gate. Opptakene er her klippet og satt sammen av fotograf Anders Martinsen.

 

Fra 4. til 9. januar jobbet Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune med graving og legging av nye rør i Vestre Strandgate mot Tordenskjolds gate. Som en konsekvens av graving i veibanen ble veien stengt fra fredag ettermiddag 4. januar til mandag 7. januar, og delvis åpnet i flere felt fram til arbeidet var helt ferdig tidlig onsdag 9. januar.

– Lurer du på hva som skjedde, og hva som er lagt ned av rør, så se hurtigvideoen vi har laget, sier prosjektleder Bjørn Kristian Kristensen i Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune.

Oppgraderer rørkapasiteten

– Oppgraderingen av rørkapasiteten er en konsekvens av at det er en storstilt boligbygging på gang i området. Det er ikke kapasitet i nåværende rør i området til at dette kan gjennomføres uten at rørene oppgraderes, sier prosjektleder Kristiansen.

Alle rør i gata ble skiftet ut, og det ble lagt ut to overvannsrør, ett spillvannsrør, en vannledning, to rør til fjernkjøling og 25 tomme rør til fremtidige kabler.

Omfattende arbeid

– Det var rundt syv personer på hvert «lag» som arbeidet skift gjennom helga, med tre gravemaskiner og fire lastebiler på hvert skift. I forhold til hvor mye infrastruktur som måtte ned i Vestre Strandgate, er vi veldig godt fornøyd med gjennomføringen. Planen var å gjennomføre dette på ei helg. Det klarte vi ikke. Men vi hadde trafikk på tre felter mandag morgen. Dette medførte lite køer i byen. Alt av vegarbeid, inkludert oppbygging av rabatter, skilting og asfaltering, var på plass onsdag morgen, sier prosjektleder Bjørn Kristian Kristensen

Graving i Vestre Strandgate om 1 år 

– Ingeniørvesenet er ferdige i denne omgang med gravearbeid i Vestre Strandgate. Vi kommer tilbake om ett år igjen, og da fra Colorline-terminalen og videre opp fire kvartaler i Vestre Strandgate for tilknytting til de rørene vi nettopp la ned, sier Kristiansen.

Graving i Tordenskjolds gate i år

– Vi graver nå videre opp Tordenskjolds gate fram til Markens gate. Her skal vi bore ny rørtrasé under Markens gate, som er etablert med heller og gatevarme. Videre skal det legges rør oppover mot Festningsgata. Her bli ett og ett kvartal stengt, og det vil bli skiltet omkjøring for trafikanter. Vi vil gjøre vårt ytterste for at fortauer og gang- og sykkelstier skal holdes åpne, sier Kristiansen. 

– Beboere som er avhengig av parkeringsplasser og som blir utestengt under arbeidet, vil få parkeringstillatelse av oss til å parkere i nærområdet. Mer informasjon om dette kommer etter hvert som vi jobber oss oppover Tordenskjolds gate, forteller prosjektleder Kristiansen.

Gravingen i Tordenskjolds gate ferdigstilles i løpet av 2019.

Om gravearbeidet

Kontakt

Prosjektleder Bjørn Kristian Kristensen, Ingeniørvesenet, Kristiansand kommune, mobil: 415 35 067 

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 15.01.2019 09:28
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?